Når planutvalget torsdag for andre gang behandler områdeplanen for Brekstad ligger det til rette for at vedtaket gir grønt lys for at næringslivet får det som man vil i den omstridte Brekstadbukta. Ørland næringsforum har tidligere presentert et alternativ for utfylling som fikk knapt flertall da kommunestyret behandlet reguleringsplanen for Ørland hovedflystasjon. Denne gang er det et forslag som innebærer en større utfyllingsgrad som ligger an til å få flertall.

Ordfører og varaordfører

For to uker siden la ordfører Hallgeir Grøntvedt (Sp) og varaordfører Knut Ring (Ap) fram et helt nytt forslag i et dialogmøte med fylkesmannen. dette forslaget innebærer en utfylling i to trinn. I trinn en er det lagt opp til en begrenset utfylling av næringsarealet, samtidig som en kunstig holme bygges og gjøres landfast med en molo. I trinn to fylles det så videre ut, slik at holmen blir landfast og får form av ei halvøy.

Høyre er klar

Opposisjonsleder Torhild Aarbergsbotten (H) sier til fosna-folket.no at saken er diskutert på et gruppemøte i partiet.

- Man kan ikke starte med trinn to før trinn 1 er ferdig utfylt. Vi vil derfor stemme for at man dropper et vedtak om trinn en og går direkte på trinn to, sier Aarbergsbotten.

FrP vil fylle ut

- Vi ønsker full utfylling, sier Bjørnar Dahlberg som representerer FrP i planutvalget. Han har ikke satt seg inn i detaljene i det nye forslaget for regulering av Brekstadbukta, men har følgende kommentar: - Dersom trinn to innebærer en utfylling som er omtrent på samme nivå som i reguleringsplanen fra 1983, så får det vår støtte.

Finn Olav Odde står på sitt

Senterpartiets Finn Olav Odde har tidligere gjort det klart at han ikke ønsker et vern av Brekstadbukta, og sammen med partikollega Tomas Hovde brøt han ut fra partigruppa da fjæra var tema i kommunestyret. Odde har også tidligere gjort det klart at han vil stemme for at man går rett til trinn to i det nye forslaget.

Våtmarksinteresser

Fagleder Ingrid Bjørklund ved Ørland våtmarkssenter har uttalt til Fosna-Folket at hun anser Brekstadbukta som tapt for verneinteressene dersom det fylles ut til trinn to i det nye forslaget.

- Vi kan leve med trinn en i det nye forslaget, sa Bjørklund da hun hadde blitt kjent med forslaget.

Kommunestyret neste uke

Forslaget som nå ligger an til å få flertall er ikke i tråd med det fylkesmannen anbefaler, men opposisjonsleder Aarbergsbotten sier at man om nødvendig må ta seg tid til en ny høringsrunde. I forbindelse med behandlingen av reguleringsplanen for Ørland hovedflystasjon, der etablering av en våtmarkspark i forslaget var lagt inn som et avbøtende tiltak, leverte Forsvarsbygg en innsigelse på dette. Torsdag 18. desember skal kommunestyret ta endelig stilling til områdeplanen for Brekstad, der Brekstadbukta har vært en omdiskutert tema fra første stund.