På telefon til Fosna-folket forteller ørlendingen Gretha Skaug (59) at både hun og Anita Henriksen (58) fra Bjugn har det fint, og at opplevelsene nærmest står i kø når de med sekk på ryggen vandrer nordover. Nesten daglig møter de trivelige folk som ofte byr på både mat og muligheten til å overnatte i ei god seng.

Skiftende værforhold

Fra de siste dagers ferd forteller at Skaug at et besøk på Lia Gård i ved Storsjøen, ikke langt fra Koppang, er et av høydepunktene.

- Vi har fulgt pilegrimsveien en stund nå, og også fått oss pilegrimspass, forteller Skaug. Mandag var imidlertid værmeldingen av et slag som gjorde at de valgte å følge litt andre veier. Å gå i terrenget til fots når snøen laver ned er ikke enkelt.

Tipi og veranda

- Men vi har fått beskjed om at vi kan kalle oss pilegrimer, selv om vi ikke følger pilegrimsruten hele veien, forklarer Skaug. Selv om de har fått bruk for teltene de bærer med seg, så har vandringen bydd på mange ulike former for nattelosji.

- Vi har også fått overnatte i tipi, og har ligget i soveposene på veranda under åpen himmel, sier Skaug.  Da Fosna-Folket snakket med Skaug mandag kveld ventet en overnatting under tak, men uten tilgang på strøm og varme.

Nærmer seg Trøndelag

- Nå er vi nærmere Trondheim enn Oslo, kunne Skaug slå fast med glad stemme. Sjøl om det gjenstår mange etapper i Hedmark fylke, så ser de at Trøndelag kommer stadig nærmere på kartet. De to startet vandringen Norge på langs fra Halden 16. mars. Målet er å nå Grense-Jakobselv i Finnmark en gang i juli.