- Indre Fosen FrP er strålende fornøyd om dagen. Ikke bare ble det vedtatt et budsjett for kommunen uten eiendomsskatt i 2018, men nå er det like før en privat aktør starter opp med et fantastisk tjenestetilbud på Hysnes. Begge disse sakene er i tråd med vårt politiske grunnsyn, og det gleder oss at dette gjennomføres ved bred politisk enighet, sier Myrabakk.

Rissa fjernet eiendomsskatten i 2015, kommunestyret i Leksvik vedtok i sitt aller siste møte å fjerne eiendomsskatten i sin del av nye Indre Fosen kommune.

- FrP har en programfestet plikt til å arbeide imot eiendomsskatt, både på private boliger og på næringsaktørene. Og dermed var det fantastisk å få oppleve å få votere på et budsjett som har inndekning uten eiendomsskatt. Slik starter Indre Fosen med null i eiendomsskatt for alle i hele den nye kommunen, sier Myrabakk.

«Velferdsprofitører»

Han er glad over at det er bred lokal enighet om at en privat aktør som Unicare kan yte tjenester til pleietrengende på Hysnes.

- Vi er glade for at lokale sosialdemokrater har arbeidet hardt for å ønske dem hit, og er glad for at de lokalt ikke benytter seg av sin negative retorikk overfor private aktører innen helsevern. Og vi mener at begreper som «velferdsprofitører», «sugerør inn i statskassa» og lignende må fjernes fra venstresidens vokabular.

Alle politiske partier i Indre Fosen reiste til Oslo for en tid tilbake for å snakke med egne partier og «Trønderbenken» på Stortinget om hvordan sonekriteret traff Indre Fosen som kommune på en meget uheldig og utilsiktet måte.

- Det kan se ut som om at turen hjalp, da Kommunal- og forvaltningskomiteen har levert en merknad på budsjettet som ber Stortinget se på saken. Det blir avgjort i revidert, men vi har god tro på at det er politisk flertall i Oslo på å rette opp det vi mener er en feil, sier Frp-politikeren.

Hurtigbåt og videregående skole

Torsdag vedtok fylkestinget at overgangsordningen mellom hurtigbåt og buss skal videreføres. Det er han glad for, for et er et veldig viktig vedtak for Fosen som region og spesielt for de som bruker hurtigbåtene til og fra Fosen. Når det gjelder hurtigbåten mellom Vanvikan og Trondheim så er han spent på hva «living lab» betyr i praksis med tanke på regularitet, frekvens, pris og komfort.

- Men vi har fått betryggende signaler fra de representantene vi har i kommunestyret og som også sitter i fylkestinget, forteller han.

I det samme møtet vedtok også fylkestinget videre utredning av videregående skole i Indre Fosen.

- Dette ligner mer og mer på en farse, og torsdagens vedtak er skremmende lik innstillingen som fylkesrådmannen la frem i juni 2016. Men det har vel vært en modningstid for enkelte av våre fylkespolitikere, og er glad for at de nå har kun gitt seg fire måneders utsettelse.Lokalt har det også blitt en rar greie. Alle skal få mene og ytre seg som de ønsker, men jeg finner det meget beklagelig, klanderverdig og illojalt at de ikke står frem med synspunktene sine i forumet der vi skal vedta hva flertallet mener er best for kommunens innbyggere og respekterer flertallet i etterkant. Intensjonsavtalen er tydeligvis ikke verdt mye, og da kan en spørre seg om dette gjelder for andre avtaler der det ikke gagner en selv og sin grend også, sier han.

Frykter gjeld og bygdelister

Når han skal se inn i glasskula ser han to mulige farer for Indre Fosen, og det er en total kommunal gjeldsbyrde og faren for at det blir etablert bygdelister.

-Vi står ovenfor nybygging av flere skoler og barnehager over en meget kort tidshorisont, og Indre Fosen FrP frykter at dette vil medføre innførsel av eiendomsskatt igjen for å dekke inn gapet mellom statlige overføringer og kommunal drift, eller gi utsettelse av nødvendige utbygginger rundt om i den nye kommunen. Flerbrukshallen i Leksvika er besluttet bygd, og vi håper inderlig den blir den suksessen flertallet i kommunestyret mener den har mulighet til å bli, og ikke blir en begrunnelse for hvorfor vi ikke kan gi unge, svakerestilte og eldre verdige vilkår. Så her ønsker jeg at fremtiden viser at jeg voterte feil, sier han og fortsetter:

- Om noen dager skal vi feire fjerning av både kommunegrense og fylkeskommunal grense med brask og bram. Og det skal vi gjøre hjemme hos henne som bor tvers over disse grensene og som skal fungere som vår varaordfører (Liv Darell, Sp, journ. anm.) fremover. Indre Fosen FrP hadde helst sett at alle grensene på Fosen hadde blitt visket ut, men det fikk som kjent ikke flertall, avslutter Kurt Myrabakk.