- For oss er det viktig at vi sammen med kommunene er enige i utfordringsbildet for Fosen, og at dialogen med kommuner og næringsliv underveis i prosessen har vært bra, sier fylkespolitiker Kirsti Leirtrø (Ap) fra Ørland.

Da infrastrukturkomitéen i Sør-Trøndelag denne uka behandlet forslaget til samferdselsstrategi for Fosen fremmet Leirtrø på vegne av Ap, Sp, SV og MDG noen få men ikke uvesentlige endringsforsslag.

Råvarer og verdiskaping

Blant annet ble det lagt til betydningen av at Fosen har god tilgang på råvarer som gir godt grunnlag for verdiskaping, og at et godt samspill med forsknings- og utdanningsmiljøene i Trondheim vil bidra til å styrke verdiskapingen både i Fosen og øvrige deler av Trøndelag.

MER OM SAKEN: Anbefaler fylkespolitikerne å vedta Fosen-strategien

- Vi har vedtatt ny anbudsstrategi for beggge ferjesambandene til og fra Fosen, med tre ganger 180 pbe (personbilenheter, red. anm.) i sambandet Flakk - Rørvik, samt døgnrute i stedet for nattberedskap, og to ganger 50 pbe mellom Brekstad og Valset fra 2019, opplyser Leirtrø.

Styrker kapasiteten

Leirtrø legger også til at det er vedtatt å styrke kapasiteten i hurtigbåtsambandet mellom Trondheim og Brekstad, og at dette vil komme som en ny sak i løpet av våren.

Nå gjenstår kun fylkestingets behandling av samferdselsstrategi for Fosen før den er endelig vedtatt.