Norske kommuner har to frister på å bestemme seg for hvem de eventuelt vil slå seg sammen med. Det første toget går i juni neste år, mens den andre muligheten er våren 2016.

Forsterket gruppe

Formannskapsmedlemmene i Leksvik, forsterket med gruppelederne fra partiene som ikke er representert i formannskapet, diskuterte i dag hvordan man for alvor skal komme i gang med kommunestrukturdebatten i kommunen.

To folkemøter

Ordfører Einar Strøm (Sp) mente Leksvik må ha en ambisjon om å bestemme seg i løpet av 2015 for hvilken fremtidig kommunetilknytning som er best. Å få høre hva kommunens innbyggere mener om ny kommunestruktur er viktig, og han foreslo derfor at det blir arrangert to folkemøter i nær framtid.

Skeptisk

Det var i utgangspunktet særlig Arbeiderpartiet skeptisk til. Også SV og Venstres representanter hadde motforestillinger til det.

- På folkemøtene må vi forvente å få spørsmål som vi skal svare på. Er vi i stand til det nå? Har vi snakket med Inderøy om det kan være en mulighet for samarbeid der? spurte LineMarie Rosvold Abel (V).

- Faren med folkemøter nå er at folk er for opphengt i utsagn som er kommet i media, sa Torkil Berg (Ap).

Forhåndskonkludert

Med det mente han at folk har fått det inntrykket at ordføreren allerede har bestemt seg for at Leksviks fremtidige sammenslåingspartner er Rissa kommune. Også SVs Bjørn Ove mente ordføreren har forhåndskonkludert i denne saken.

Varaordfører Jahn K. Winge (H) og Fremskrittspartiets formannskapsmedlem, Hauk Paulsen, har i klare ord sagt at en sammenslåing med Rissa er det beste valget for Leksvik.

Rådmannen som møteleder

Etter en lang diskusjon ble det enighet om at det skal arrangeres to folkemøter, ett i Vanvikan og ett i Leksvik i løpet av uke 43 nå i oktober.

- Jeg er skeptisk til ordføreren og varaordførerens utsagn i media, så derfor foreslår jeg at rådmannen får i oppgave å lede folkemøtene, sa Jon Normann Tviberg (KrF).

Det mente ordfører Einar Strøm var et godt forslag.