Forberedelsene til å få laget snøscooterløyper i Rissa er i gang etter at kommunen ble en av dem som ble med i forsøksordningen.

– Regjeringen har tilrettelagt med en forskrift som gir oss et godt grunnlag for hvordan vi skal organisere scooterkjøringen, sier leder i Hovedutvalget for landbruk, teknisk og miljø, Rune Schei (H). Sammen med nestleder Liv Darell (Sp) ber de nå innbyggerne om tips til traséer.

Løypene må først inn i kommunens planverk der det blir vurdert støy, ulemper for friluftsliv, boliger og hytter, kulturminner og så videre.

Det blir kun lov å kjøre etter merkede traséer og i bestemte tidsrom.

– Løypene bør ligge utenfor verneområder, drikkevann og være uten terrenginngrep. Og grunneier må gi tillatelse til kjøring over sin eiendom, sier Schei.

– Noen oppfatter dette som frislipp av all scootertrafikk og fri kjøring, men det stemmer ikke, sier Rune Schei.

Nå oppfordrer han alle interesserte til å komme med forslag til hvor i kommunen det bør anlegges scooterløyper. Grunneiere, næringsinteresser, turlag, hytte- og velforeninger, idrettslag og andre oppfordres til å sende inn sine forslag til kommunen for en vurdering før videre saksgang.

– Vi ser fram til å få denne aktivitet inn i ordnede former der vi gjør det mulig for flere til å komme seg ut på tur og ikke kun de som er i fysisk form til skigåing. Det eneste vi mangler nå er snø, sier Rune Schei og Liv Darell.

– Når regner dere med at kommunen har godkjente traséer?

Leder og nestleder I HLTM, Rune Schei og Liv Darell håper det kommer forslag på løypetraséer i ulike deler av kommunen.