I morgen skal det holdes folkemøte i Leksvik om fremtidig kommunestruktur. Flere politikere, blant dem ordfører Einar Strøm og varaordfører Jahn K. Winge, har vært ganske tydelige på hvilken kommune Leksvik bør slå seg sammen med. Det liker ikke Leksvik Arbeiderparti.

- Ensporet

- Jeg mener Einar og Jahn er veldig ensporet. Det mener jeg ødelegger prosessen. Det er greit at Rissa er et alternativ, men vi kan ikke si at det åpenbart er Rissa som er den eneste muligheten for Leksvik. Nå utreder Fosen Regionråd alternativet om at hele Fosen kan bli en kommune. Det er interessant at de gjør det. Jeg mener også at vi må vente på utredningen fra regjeringens ekspertutvalg. Vi må også vurdere Inderøy som en mulighet, sier Torkil Berg, kommunestyrerepresentant for Leksvik Ap.

Ordfører Einar Strøm mener at Leksvik må vedta kommunesammenslåing høsten 2015, blant annet grunnet et nytt inntektssystem regjeringen har bebudet fra 2016. Det er ikke Arbeiderpartiet enig i.

Kan vente

- Jeg tror ikke vi taper så mye på å vente ett år. Det er viktig for oss å avlive myten om at dette er opplest og vedtatt. Vi vil at innbyggerne skal få komme med hva de ønsker av kommunale tilbud. Derfor er det viktig at så mange som mulig møter opp på folkemøtet på Leksvik videregående skole og sier sin mening. Jeg tror enkelte i Leksvik har gitt opp fordi det er skapt et inntrykk av at det bare er Rissa som er alternativet for Leksvik. Nå mener jeg ordføreren bør tre litt tilbake og la folket komme til orde. Det er synd at det har blitt så fastlåst at saken dreier seg bare om hvem vi skal gå sammen med. For oss er det viktig å få fram hva folket ønsker av tilbud og tjenester i en ny kommune, sier Torkil Berg.

Ikke Rissa-motstandere

Han presiserer at Leksvik Arbeiderparti ikke motstander av en eventuell sammenslåing med Rissa. Men på vegne av kommunens innbyggere er man forpliktet til å utrede flere muligheter for på den måten å finne den løsningen som gagner kommunes befolkning best.