- Nå de neste to ukene begynner høysesongen for bilberging. Det går litt på at folk er stresset og blir litt forfjamset i travel førjulstid, sier Svein Erik Nebb i Bjugn bilberging.

Innlåste nøkler, flatt batteri og utforkjøringer fordi man har det litt for travelt. Nebbs råd er å stoppe opp og ta en kaffekopp.

LES OGSÅ: Nå er hele Fosen avhengig av Svein Erik og gutta

Jevnt

I helga har det vært glatte veier en del steder på Fosen. Nebb forteller at det ble litt hektisk for bilbergerne som dekker distriktet rundt Ørland, Bjugn og inn mot Leksvik.

- Fredag ettermiddag ble det litt hektisk. Det var jevnt med oppdrag hele lørdag til klokka 02 natt til søndag. Det var stort sett oppdrag i Ørland og Bjugn, og ett oppdrag mot Krinsvatnet, sier Nebb som hadde helgevakt.

- Det var alt fra punkteringer, innlåste nøkler til utforkjøringen på fylkesvei 710 ved Opphaug.

Høytid

Nebb forteller at de ikke har merket høysesongen for bilberging i slutten av adventstiden enda.

- Erfaringsmessig er det mange som glemmer å slå av lys på bilen, låser nøklene inne, punkterer og på andre måter trenger hjelp i de neste to ukene rett før jul, sier bilbergeren.

- Ta det med ro. Stress ned så går det som regel bra. Det er mange som skal kjøpe julegaver, julepynt og har mange ærender på lista. Det kan ta lenger tid å ha det travelt, påpeker han.

- Senk farten

Bilbergeren sier også at det også ofte kan lønne seg å kjøre litt saktere heller enn å risikere å trenge hjelp for å få bilen på veien igjen.

- Så kommer sikkerheten selvfølgelig inn i bildet. Selv om det står 60 og 80 på skiltene, trenger man ikke å kjøre så fort. Man må tilpasse farten etter forholdene. Stress ned, senk farten.

- Stopp og ta en kaffekopp. Det er mye bedre å komme fem minutter senere enn å måtte vente på bilberging. Det tar ofte mye lenger tid, sier Svein Erik Nebb.