23,8 kilo veide skreien som Thomas Kløften dro opp fra havet ved Svolvær i Lofoten. Det sikret ham verdensmestertittelen i skreifiske 2017 i konkurranse med 610 fiskere fra ti land.

Storskrei

- Jeg fisket 15-20 minutters gange ut fra havna i Svolvær. Den beit på etter en halvtime. Jeg fikk også den nest største fisken i konkurransen. Den fikk jeg to timer etterpå, og den veide 22,6 kilo, men man kan bare levere en fisk til veiing, forteller den ferske verdensmesteren som deltok i VM for første gang.

- Det var noe bølger og litt regn, men jeg slapp å mate krabbene. Det var det en del andre som måtte gjøre, sier han.

Ny stang fra samboeren

De to rekordskreiene ga han bort til arrangørene.

- Så store skreier er litt grove i kjøttet, så jeg valgte heller å ta med meg  noen mindre skreier heim som matfisk. Jeg fikk ny havfiskestang fra samboeren min tidligere uka. Kanskje var det det som gjorde utslaget i konkurransen? Fisking er min store hobby, men det er helst laks og sjøørret jeg fisker etter. Resultatet i VM ga mersmak, men skal jeg være med neste år må jeg melde meg på tidlig. Plassene blir fort oppfylt, har jeg hørt, sier verdensmesteren.

Bor på Sortland

Til daglig bor han på Sortland hvor han er arbeider som prosjektleder hos Sortland Entreprenør. Han flyttet til Nord-Norge i juni i fjor.