Som bestemann individuelt blant de norske utøverne i cupen i Bergen er fridykkeren fra Ottersbo på Ørlandet tilfreds med innsatsen.

– Jeg gikk for seier, men når en veit at nivået har hevet seg de siste åra, så er ikke dette så ille, sier fridykkeren.

NDF

En gledelig utvikling sett fra undervannsjegernes side er at Norsk Dykkerforbund, NDF, som styrer konkurranser og utdanning innen dykkersporten for alvor har fått øynene opp for denne sporten. Denne gangen deltok de for å observere. Den økte interessen har ført til at de som konkurrerer har fått bedre oppfølging når de deltar VM og EM.

Konkurransen Skaug var med i startet på mandag og varte til og med fredag. Tidlig så han ut til å lede konkurransen med 7,02 kilo tung lyr, men så ble det skutt en piggvar på 7,8 kilo.

Endringer

Skaug forteller at konkurranseformen har endret seg. Fra å handle om å skyte mest og størst fisk har det blitt viktig å kunne lese kart og å skyte flest mulig arter innenfor minstemålene.For torsk og Lyr er minstemålet 50 centimeter, for makrell 30 centimeter. Som idrettsfolk generelt må Skaug forberede seg for et stevne. Denne gangen var det utstyrsponsoren Frivannsliv som kjørte ham ut på feltet. Der ble han sluppet ut og fikk sjøl leite opp grunna der han skulle finne fisken. Grunna er sytten meter djup.

Forberedelser

Å bli kjent i området under treningsdager hvor de jakter og leser kart for å finne de beste plassene er en del av forberedelsene.– Hver dag hadde jeg et fantastisk støtteapparat rundt meg som stilte opp med båter, trener, og leder for butikken som er utstyrssponsor, forteller Skaug.Gjennom treningen trente han seg opp psykisk for å kunne dykke ned i det åpne havet uten å vite om han dykket ned mot 200 meter eller om han fant grunna som lå på sytten meter.