- Jeg er meget skuffet, sier opposisjonsleder Torun Bakken (Ap).

Ny anmodning

I slutten av november fikk Rissa kommune en ny anmodning fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi Midt-Norge) om bosetting av 25 flytninger i 2016, derav seks enslige mindreårige. For 2017 bes Rissa om å bosette minst 27 flyktninger, hvorav minst ni enslige mindreårige.

Rådmannens vurdering

I rådmannens vurdering foran kommunestyremøtet sto det at Rissa kommune ser sitt samfunnsansvar i denne viktige saken. Rådmannen pekte imidlertid på at det trengs tid til å vurdere utfordringene som oppstår, samt å forberede organisasjonen. Det gjelder bolig, bemanning, aktivitet, skolegang og så videre.

Tidligere vedtak

Rissa kommune har per 1. februar 2016 bosatt 73 flytninger (51 voksne og 22 barn).

Rissa kommunestyre har vedtatt bosetting av 18 voksne flytninger i 2016 og 20 voksne flytninger i 2017.

- Felles ansvar

- Vi har ikke tatt imot enslige mindreårige flytninger siden 2009. Dette er ungdommer som sitter i mottak. Vi har et felles ansvar, og må ta vår del av det, sier Bakken.

Hun spør også hva som menes med at det hele tiden snakkes om å lykkes med integreringen av flytninger.

- Jeg mener vi allerede har lyktes når vi kan ta en ung mindreårig ut av et mottak og bosette vedkommende. Dette handler ikke bare om økonomi, mener Ap-politikeren.

Rådmannens forslag på å bosette 0 enslige mindreårige flytninger i 2016 og åtte enslige mindreårige flytninger i 2017 ble vedtatt med minst mulig margin.

LES OGSÅ: Effekten av unnfallenhet