D.D.E. starter sin kulturhusturne i Midt-Norge denne våren med opptreden ved Ørland kultursenter. Gruppa gjester Ørlandet torsdag i kommende uke med forestillingen «By'n vi bor i - all de fine sangan».

Uten «Rompa mi»

D.D.E. er utgitt låter som framstår som rene klassikere. Sommerturneene med høy partyfaktor er det formatet gruppa er mest kjent for. De dypere tekstene eller fine balladene blir da ofte utelatt.

- Dette blir en konsert hvor vi lar «Rai Rai» og «Rompa mi» være igjen hjemme, og har hentet fram noen perler fra låtkatalogen mange har et like sterkt forhold til. Vi har derfor satt sammen et repertoar hvor vi tar utgangspunkt i folks hverdag framfor helga, forklarer Eivind Berre, bassist i D.D.E. og daglig leder i Rai Rai Entertainment til Fosna-Folket.

Prototypen ble til i Bjugn

- D.D.E. har et nært forhold til Ørlandet og Fosen, og har gjestet distriktet mange ganger opp gjennom karrieren, både som band og som enkeltpersoner. Vi gjorde også en forestilling i Bjugn i høst som kanskje kan omtales som «prototypen» på denne forestillinga. Responsen fra publikum den gang har vel på mange måter vært med å forme denne utgaven, sier Berre.

Digitalt

«By'n vi bor i - all de fine sangan» er også er en utviklingsarena for studenter fra Høgskolen i Nord-Trøndelag, HINT. Tre studenter gjør sin bacheloroppgave i digital scenografi på forestillingen.

- Publikum vil få en totalopplevelse noe uvanlig og eksepsjonelt for norske kulturhus. Opplevelsen er for øvrig også noe studentene vil spørre publikum om i etterkant gjennom en undersøkelse. Litt forskning med andre ord, sier Eivind Berre.