En knallåpning med sangen «Steg» skapte jubel og liv i salen, da D.D.E  entret scenen i Bjugn Kulturhus torsdag kveld. Salen var fullsatt med musikkglade trøndere og D.D.E-fans.

«Aill dæm fine sangan»

D.D.E er nå ute på veien igjen, denne gangen kun med to konserter, en i Bjugn og en i Lillestrøm. Torsdagens konsert var som publikum merket, litt annerledes enn tidligere konserter. De hadde samlet mange av sine roligere melodier som passer godt i en mindre sal. Musikerne spilte blant annet den vakre sangen «Gata mi», en sang fra et av deres første album. Sangen har bemerkelsesverdig nok kun blitt spilt én gang live for publikum tidligere.- Denne ekstraordinære måten å holde konsert på er noe vi sjeldent gjør, så vi synes det er ekstra stas når så mange vil komme for å høre på oss, fortalte energiske Bjarne Brøndbo til et forventningsfullt publikum.

Historie bak hver sang

Det ble latter i salen da Bjarne tok opp en hendelse fra da de spilte på en fest i Åfjord i 1993. Kanskje var det også noen i salen som var der og kjente seg igjen. Bjarne fortalte om flere slike historier, men også om sitt liv som bortskjemt guttunge i motsetning til hans nåværende liv som ansvarlig voksen. Publikum sang med, og flertallet frydet seg over de gode og gamle klassikerne som i hovedsak handlet om fest, kvinnfolk, fanterier og samliv. Under sangen «E6» ble alle oppfordret til å stå, kore og danse med. De fleste syntes dette var en morsom vri på konserten.

TakknemligBjarne avsluttet kvelden ved pianoet, først med den kjente og kjære sangen «Det fine vi hadd sammen», som mange hadde håpet skulle bli spilt under konserten. To ekstranummer tok de seg også tid til, før de takker farvel til stående applaus. D.D.E innfridde soleklart forventningene under kveldens konsert.