Søndag ettermiddag startet det nervepirrende oppgjøret om hvem som skulle få Fosna-Folkets hjertegave. En avstemming ble lagt ut med åtte kandidater. Ved overgangen til 2014 var resultatet klart.Lenge så det ut til å stå mellom Osen-Steinsdalen IL og Ørland ballklubb, men da det var syv timer igjen sto det mellom tre kandidater. Osen-Steinsdalen IL hadde 312 stemmer og Ørland ballklubb hadde 333.  På tredjeplass var Linesøya med sine 286 stemmer.

Da bestemte Irene Sørgård Brekke seg for å sette inn støtet. Hun er kvinnen bak nominasjonen av Linesøya.–  Kun timer igjen å stemme på Linesøya. Vi har fortsatt mulighet til å få hjertestarteren. Det er jevnt, og Linesøya ligger på 3. plass, sa hun til sine venner på Facebook, og forklarte samtidig hvordan de skulle gå fram for å stemme.Det skulle ikke ta lang tid før Linesøya tok innpå. Etter en drøy time var Linesøya i ledelsen med liten margin ned til konkurrentene, og ved midnatt skulle en overlegen vinner kåres. Linesøya, som mange så på som en underdog, vant med 557 stemmer over Osen-Steinsdalen IL sine 425 stemmer og Ørland ballklubb sine 392.

Irene Sørgård Brekke er fritidsboligeier på Linesøya. Hun er utrolig glad i øya og beskriver den som "stedet på jord". Nå ser hun fram til at øya med 70 fastboende får sin egen hjertestarter.I forbindelse med seieren stilte vi henne noen spørsmål:Hvorfor var det så gøy at akkurat Linesøya vant pakken?

Linesøya fortjener pakken og det inkluderer både fastboende og fritidsboligeiere. Når et så lite samfunn klarer å mobilisere både store og små for at vi skal klare å vinne hjertestarteren, synes jeg det sier utrolig mye om engasjementet og samholdet vi klarte å skape.

Hvor stor tro hadde dere på at Linesøya skulle vinne med tanke på de kandidatene dere sto opp i mot?

Trua på at vi skulle klare det, hadde vi hele tiden. Vi hadde sterke kandidater som også fortjener hjertestarteren. Vi klarte å skape et helt utrolig engasjement som ble avgjørende for at vi skulle klare å vinne.Hvordan mobiliserte dere for å vinne avstemminga? Dere lå jo lenge et stykke bak to av konkurrentene.

Her er tallene som beviser vinneren. Linesøya var kandidat 2.