Stor UFO-fest for 45 år

Med sine 45 år på vegen har veteranene med base på Oksvoll samlet tonnevis med erfaring fra spillejobber i distriktet. Jubileumsfesten blir i Eidsvoll på Oksvoll førstkommende lørdag.

Her er et knippe av de femten musikerne som har spilt i UFO til ulike tider sia starten i 1968. Bjørnar Harøy har spilt med dem alle sammen. 

Video

Hva står UFO for? Hvis en holder seg hva bokstavene står for, har «Unge Fire fra Oksvoll» blitt stadig mer misvisende. Ikke var de fra Oksvoll alle sammen heller. Spør en imidlertid om hva de står for musikalsk sett er det litt lettere å beskrive dem.

-UFO spiller den musikken som folk vil ha, sier Jostein Strand, en av bandets to bassister gjennom disse tiåra.

SE OGSÅ: Billedgalleri med Fosen-band fra gamle dager

«Nybassisten» kom hoppende inn i bandet da Paul Aakvik gav seg i 1984. Sammen med gitarist Ådne Røkkum hadde Strand bakgrunn fra Hitway. I sine yngre hadde Strand en forkjærlighet for klassisk heavyrock med Deep Purple, Rainbow og Whitesnake som de store ledestjernene. I Hitway spilte de flere heavyslagere, men UFO hadde en «mjukere» profil. Overgangen gikk greit. Strand sier han med åra ble pragmatisk i forhold til musikk. Det er artig å stå på scenen og å gi folk ei bra opplevelse. Da Knut Hellem avløste Morten Harøy for noen år sia ble de tre stykker med fartstid fra Hitway.

Da Fosna-Folket stakk innom Eidegården forleden kveld for å forevige flest mulig fra bandet, var de i full gang med å musisere. For hverandre og med hverandre. Mens de holder på med sitt, slår noen strofer av «Three of Love» ned i en av dem. Snart synger flere av gammelkarene uanstrengt med på harmoniene. Teksten sitter som den skal. 

Morten Harøy forteller at det gamle stoffet kommer lett, men nyere musikk er det noe mer arbeid å pugge inn tekstene på. Gjennom åra er det blitt så mange spillinger at han ikke erindrer noen spesielle, verken med negativt eller positivt fortegn. Ei hyggelig begivenhet fant imidlertid sted for seks år sia. Da bandet var i sitt trettiniende år mottok de Fosenprisen. Det skjedde i kulturhuset i Bjugn.