Nå kommer væromslaget

Det kalde været som den siste tiden har preget Fosen-været vil bli erstattet av et væromslag med temperaturøkning, ifølge vakthavende meteorolog Gunnar Livik.

Illustrasjonsbilde  Foto: Terje Dybvik

Været

- Grunnen til dette er en såkalt okulert front, altså en front med mildere luftmasser som vil passere Fosen, forteller han onsdag ettermiddag.

- Nedbør

Med den milde luftmassen kan det også komme noe nedbør, som ifølge prognosene skal gi seg torsdag morgen. Nedbøren kan komme som snø og sludd i indre strøk, men som regn ved kysten, ifølge Livik. Resten av torsdag vil det være oppholdsvær.

- På fredag er det litt uttrykk for nedbør igjen. Nok en front passerer, men denne gangen vil det sannsynligvis komme som snø over hele Fosen, forteller han.

- Passerende fronter

I likhet med torsdag, vil fredagens front også passere, og på ettermiddagen vil det bli oppholdsvær. Også på lørdag kommer det inn en front som passerer, med stigende temperaturer. Prognosene viser at det også denne gangen kan bli nedbør, men på lørdag blir mengden mer beskjeden, melder Livik. Fra og med lørdag formiddag er det ventet oppholdsvær.

- Søndag formiddag kommer bygene tilbake igjen og temperaturene vil gradvis synke. Nedbøren starter som regn og sludd og går over til å bli snø over hele Fosen sent på søndag ettermiddag og kveld, opplyser Livik.

- Kan bli glatt

I motsetning til de tre første periodene med front, kommer søndagens nedbør til å vare hele dagen, ifølge prognosene. Temperaturene for de kommende dagene vil kunne svinge mellom 0 og et par plussgrader ved kysten og 0 og et par minusgrader i indre strøk og i høyden, ifølge meteorologen.

Selv om været på ingen måte kvalifiserer til noe farevarsel, kan det være lurt å ta forhåndsregler i væromslagene, mener Livik.

- Det er omslag fra kaldt vær til litt varmere og da må man være obs på at det kan være glatt, men de fleste på Fosen er jo vant til omslagsvær, forteller han.