Fortsetter vinteren?

To væromslag er ventet på Fosen i dagene som kommer.

Illustrasjonsbilde  Foto: Terje Dybvik

Været

Torsdag kveld ventes det rolige vindforhold, på det meste frisk bris på kysten. Vinden kommer fra øst og det blir oppholdsvær, ifølge vakthavende meteorolog, Lars Andreas Selberg.

- Når det er østavind er det ofte lite skyer eller høyt skydekke. Temperaturene vil ligge på minussiden og så vidt på plussiden på fredag, sier han.

- Nedbør i helga

Værsituasjonen vil holde seg lik på fredag, ifølge Selberg. Først på lørdag kan fosningene vente seg et lite væromslag. Da vil et lavtrykk påvirke hele Sør-Norge og det kommer en frontalstruktur over Trøndelag.

- Dette gjør at vi kan få litt nedbør i helga. Været på lørdag og søndag er ganske likt. Prognosene viser at det kan komme opp mot 15 millimeter nedbør i løpet av helga. Da blir det nok i form av sludd eller snø, forteller han.

Temperaturene vil holde seg så vidt på plussiden, med 1-2 grader.

- Kan nærme seg 10 minusgrader

I løpet av mandag kan været endre seg, og gå mot kaldere tider igjen. Prognosene Selberg viser til forteller at fint og klart vær kommer på tirsdag, etter mandagens væromslag.

- Etter flere dager med fint vær og klare nattehimler, ser det ut til å bli kaldest på torsdag i neste uke, sier han.

Selberg forteller at torsdagens temperatur kan bli så lav at man nærmer seg 10 minusgrader. Det mest sannsynlige er imidlertid at man vil få rundt 5 minusgrader, ifølge meteorologen.

- Tørrere værperiode

Selv om jula fortsatt er et stykke frem i tid, spør lokalavisa om Selberg ikke kan forsøke å spå om vinterværet vil fortsette en stund. Etter neste uke er varselet imidlertid fortsatt ganske usikkert.

- Det ser ut som prognosene viser en tørrere værperiode fremover. Med tanke på at vi er i desember, kan det tyde på at det fortsetter å være kaldt. Men dette er langt frem i tid og kan endre seg, forteller Selberg.