- Mange perioder med sol

Mildt høstvær preger dagene som kommer, ifølge meteorologen.

Illustrasjonsbilde  Foto: Linda Mari Hansen

Været

Grunnet et høytrykk som ligger sørøst for Finland, får Norge relativt mildt høstvær i de kommende dagene. Det er på Vestlandet det er mildest, men Fosen er intet unntak, ifølge vakthavende meteorolog, Mette Skjerdal.

- Kan få kuling

- Været ser egentlig ganske greit ut de kommende dagene. Vi kan litt vind, og kuling på kysten i korte perioder, men for det meste bris. Det kan komme ganske mange perioder med sol og det er det nok mange som setter pris på, sier hun.

Tirsdag blir det sørøstlig bris ifølge Skjerdal. Litt skyer blir det, men for det meste lettskyet oppholdsvær. Temperaturene vil ligge mellom 5 og 10 grader.

- Nedbør på torsdag

Onsdag vil bære preg av mye likt vær. Vinden kan bli opptil frisk bris, mens temperaturene vil være like. På kysten kan det imidlertid bli over 10 grader, ifølge Skjerdal. Ukens dårligste vær vil komme på torsdag.

- Dagen starter fint, men på ettermiddagen skyer det til. Det ser ut til at det kommer en front som passerer Fosen torsdag ettermiddag og kveld. Da blir det nedbør på kvelden, først i sør. Riktignok blir det bare et par millimeter og temperaturene vil ligge mellom 8 og 11 grader de fleste stedene, forteller hun.

- Ingen snø denne uka

På fredag kan noe nedbør fortsatt henge igjen fra torsdagen, men store deler av dagen vil være nedbørsfri. Ifølge Skjerdal er varselet for fredag mer usikkert. Det samme gjelder for helga. Men selv om utsiktene er usikre, kan hun ikke se at snøen ankommer området med det første.

- Det er egentlig milde temperaturer fremover. Til og med helgen er det mildt, men etter det er det ganske usikkert. Men det blir ikke noe snø denne uka, forteller Skjerdal.

- Typisk norsk høst

Hun poengterer at vi fortsatt er veldig tidlig i november og at det nok blir kaldere etter hvert. Det vekslende været beskriver Skjerdal som en typisk høst i Norge.

- At vi har en periode med litt mildt vær nå er ikke uvanlig. Vi kan få en kaldere periode før en ny mild periode, men kanskje ikke så mild som nå, sier hun.

Til tross for at været er mildt og veiene er frostfrie, er det ingen grunn til å skifte tilbake til sommerdekkene, ifølge Skjerdal.

- I forrige uke var det snøkaos på Østlandet og vi oppfordret til å kjøre med vinterdekk. Men selv om det er mildt, er det ingen grunn til å ta dem av igjen nå, sier hun.