Kaldere dager i vente

Nedbøren vil komme og gå på Fosen den kommende uka, mener statsmeteorologen.

Dette vinduet vil vekselvis være fasiten for fosningene denne uka.  Foto: Terje Dybvik

Været

Etter en nokså fuktig mandag på Fosen, ligger det an til at nedbørsmengden roer seg ned i løpet av ettermiddagen, ifølge statsmeteorolog Siri Wiberg.

- Det kan dukke opp noen byger, men ikke så mye som det var på dagtid, forteller hun.

Av og på

Tirsdag blir en langt tørrere dag, skal vi tro statsmeteorologen. Hun forteller at den neste fronten med nedbør treffer Fosen sent tirsdag kveld. Deretter vil det være tørt før nok en front dukker opp på fredag. «Av og på» er det mest passende uttrykket for ukas vær, mener Wiberg.

- Heldigvis ser det ikke ut som det er så mye regn av gangen som kommer. I dag har vi hatt noen høye timesverdier, hvor Rissa fikk en støyt fra klokken 9-10. Da kom det 4 millimeter på en time. Der har de hatt 6,6 millimeter siden midnatt, forteller hun.

- Trolig varmere neste uke

Temperaturene de kommende dagene blir også varierende. Mandag og tirsdag vil ha relativt mildt vær med rundt 15-17 grader, mens fronten som kommer tirsdag kveld vil ha med seg kaldere luft.

- Da kan temperaturen være nede i 10-12 grader, som nok fortsetter ut uka, forteller Wiberg.

For øyeblikket viser prognosene at temperaturen stiger igjen til neste uke, men dette er fortsatt ganske usikkkert, ifølge Wiberg.