– Det er veldig forfriskende, slår Kristin Vansvik Jørgensen (11) fra Opphaug fast etter at hun har hoppet i sjøen fra badebrygga ved Høybakken i Bjugn.

Denne tirsdagen viste kvikksølvet nærmere 30 varmegrader, og for Kristin er det bare én ting som gjelder i sommer: Å bade mest mulig.

Skummelt og artig

– Det er litt skummelt å hoppe, men det er fordi jeg synes det er litt ekkelt med krabber. Men det er mest artig, forteller Kristin, som har tatt turen hit sammen med mamma.

Hun har tatt med seg dykkemaska for anledningen, og kan fortelle at hun sett både krabber, skjell, småfisk og tang og tare på bunnen.

– Vi har badet mye her i sommer, og så har har vi vært på campingtur og hyttetur, forteller 11-åringen før hun klarer å lure med seg mamma ut for en dukkert fra brygga.

Rekord

– Det er jo så godt når man kommer seg uti, lover Kristin.

Sommeren 2018 har vært rekordvarm, og i helgen ble en ny makstemperatur for juli registrert ved målestasjonen i Ørland.

Et avkjølende bad frister både stor og liten i varmen, og ved den hvite sandstranda ved Høybakken har det vært folk fra tidlig morgen til sent på kveld de siste dagene.

Ryktebørs

Helene Linn tok med seg ungene og kjørte fra Vallersund til Høybakken for å bade tirsdag. Det er familiens første badebesøk her, og det er først og fremst ryktebørsen som har gjort at de har tatt turen.

– Vi har hørt mye bra om denne stranda. I tillegg er den veldig langgrunn, noe som er fint for de minste, forteller hun.

Avkjøling

Helene selv nøyer seg med å vasse når Fosna-Folket stikker innom, mens barna Maria (12), Ulrik (11), Magnus (9), Una (6) Lea (4) og Didrik (2) svømmer og leker i sjøen.

– Vi må jo kjøle oss ned i denne varmen, sier Helene.

Hun tør ikke anslå vanntemperatur, men kan melde om deilig temperatur helt inne ved land.

Ny sand og badebrygge

For bare noen uker tilbake ble det lagt på ny, hvit skjellsand på stranda. I tillegg er det kommet ny badebrygge og oppgraderinger på støttemuren mellom stranda og veien, i regi av Bjugn kommune. Stranda er et yndet sted om sommeren.

– Det er veldig fint her, og godt tilrettelagt, mener Helene.