– Det kommer en frontsone som berører Fosen i perioder det neste døgnet, og første del av torsdag. Det vil gi lite grann snø av og til, med rolige vindforhold fra sørvest, sier meterolog Martin Granerød, til Fosna-Folket.

Spesielt store mengder snø vil det likevel ikke bli, ifølge meteorologen. I så fall må man befinne seg nesten så langt nord som fylkesgrensa til Nordland.

– I løpet av torsdag vil det bli en sørøstlig dreining med frisk bris, kanskje med liten kuling på utsatte steder, sier Granerød og får virkelig bruk for sitt rikholdige meteorologiske vokabular.

Skidag

Er det én dag du planlegger skitur i løpet av helga, så kan lørdag være mest egnet.

– På lørdag kommer vinden til å ligge på svak vind fra sørøst, med oppholdsvær. Det ser ut til at det kan bli en riktig fin lørdag, og fin for skiturister.

Etter oppholdsvær kommer alltid nedbør, så også denne helga.

– I løpet av søndag kommer en front sørover som kommer til å gi en dag med mer snø. Kanskje så mye som tyve centimeter i løpet av søndag. Vinden vil nok holde seg på en østlig retning og kanskje liten kuling.

Mot mandag klarner været ytterligere opp, men med én for mange uheldig konsekvens.

– Så blir det noen veldig fine dager, men temperaturen kommer til å falle. Det kan bli ordentlig kaldt, ned mot ti minusgrader mange steder på Fosen.

– Skikkelig vinter

– Er dette siste krafttak for kong Vinter?

– Det er nok ikke det. Det ser ut som mars også starter kaldt, men det er enda litt usikkert. Men det er en sterk antydning til at første del av mars kommer til å bli kald, med skikkelig vinter, sier Granerød.

Fra og med lørdag vil temperaturen over hele Fosen begynne å falle.

– Det ser ut til å ligge på mellom 0 og 5 minusgrader frem mot søndag. Fra mandag vil det sakte, men sikkert, bli kaldere. Ned til -10 grader, og kanskje også enda kaldere på nattestid, så det er bare å finne frem isskrapa. Absolutt.