For kun noen minutter senere fikk bortelaget fra Bessaker corner. Eirik Aune steg til værs og headet inn vinnermålet til 2-3. Årets første tap for Vanvik, og en etterlengtet trepoenger for gjestene fra nord.

- Det føles som et forferdelig ran. Vi burde ledet 4-0 eller 5-0 til pause. Vi hadde mange store sjanser, avslutninger i stanga og vi kjørte kampen, sa Vanvik-trener Hallvard Solem rett etter kampslutt.

- Banens gigant

Vanvik kom til oppgjøret på Skavelmyra med fire seire og én uavgjort mot serieleder NTNUI2. Bjørgan trengte på sin side en seier etter to strake tap.

Det var vanvikingene som oppskriftsmessig tok ledelsen 1-0 ved Erlend Hermstad etter et kvarters spill. Til tross for mange sjanser til vertene, var det Bjørgan som scoret kampens andre mål. Det var også en perle. Ola Vanvik (!) Lieng skrudde en corner rett i mål slik at lagene kunne gå til pause på 1-1.

- Ola var banens gigant med to scoringer og en assist, påpeker Bjørgan-trener David Monkan.

Solstad utlignet

For tidlig i 2. omgang var nevnte Lieng frempå igjen da han ga Bjørgan ledelsen 1-2. Den neste halvtimen hadde bortelaget nok med å forsvare seg.

Vanvik hadde ballen så å si hele tiden, men innleggene ble ofte enkelt klarert unna av rutinerte Bjørgan-spillere. Fire minutter før full tid fikk imidlertid hjemmelaget hull på byllen.

En slags mellomting mellom innlegg og skudd havnet i tverrliggeren. På returen var Stian Solstad frempå og dundret inn 2-2. Jubelen stilnet imidlertid fort.

I siste minutt av ordinær tid fikk Bjørgan corner. Ola Lieng slo inn, og der steg Eirik Aune til værs og headet inn vinnermålet til 2-3.

På overtid hadde Vanviks Robert Solstad en kjempemulighet til å redde ett poeng. Skuddet gikk imidlertid i stanga.

Speakerkommentar

- Og der beviste Bjørgan nok en gang at det går an å vinne fotballkamper uten å spille fotball, sa hjemmelagets speaker da dommeren blåste i fløyta for siste gang lørdag.

Kommentar fikk Bjørgan-nestor David Monkan til å tenne på pluggene.

- Hva i h****** er det du står og sier, sa han med øynene plantet i speakerbua.

Etter noen lange sinte sekunder, kom unnskyldningen over høyttaleranlegget:

- Beklager til Bjørgan for usportslig kommentar, lød det fra speakeren.

Skulle legge seg bakpå

Bjørgans Monkan sa etter kampen at det var planen å legge seg bakpå mot Vanvik.

- Det var de som hadde trykket, men det var jo litt med vilje. Vi skulle ikke presse dem høyt. Det har vi ikke kapasitet til i år, sier han.

Monkan legger til at Vanvik er i dytten, mens Bjørgan kom til Skavelmyra med to strake tap.

- Vi kan ikke trylle heller. Vanvik blir bare bedre og bedre for hvert år. Det er bare et tidsspørsmål før de tar steget et hakk opp. De har to Fjeldvær og to Solstad som er skikkelige klassespillere. Da er det desto artigere å slå dem, påpeker Bjørgan-treneren.

Monkan mener også at Vanvik har helt andre muligheter enn Bjørgan.

- Vi får jo ikke trent sammen. De har en hall nedi her og folket er ikke så langt unna. Da blir det noe annet, og det vises. Da er det en enda større prestasjon av oss å klare og ta det unna på rutine, kløkt og litt flaks.

- Stressa

Vanvik-trener Solem mener Bjørgan vant ufortjent.

- Det er vel 40-2 eller noe sånt i målsjanser og vi taper 2-3, sier han.

Samtidig erkjenner han at Vanvik også har en del å jobbe med.

- I 2. omgang gjør vi den feilen som vi alltid gjør mot Bjørgan. Vi blir med på deres vilkår, og da blir det lite fotball utpå her. Vi slutter å spille vårt spill. Det blir dødballer, frispark i hytt og pine og mange pauser i spiller. Vi blir veldig stressa. Vi spiller vanskelig og gjør dårlige valg, påpeker Solem.