Det var fredag Lysvand konkurrerte i klasse 93-kilo under mesterskapet som går i Pilsen i Tsjekkia. Leksværingen var før mesterskapet ranket som nummer ni i klassen.

- Som på skinner

- Det gikk på som på skinner, sier Lysvand til Fosna-Folket etter EM-bragden. Resultatlista forteller med all tydelighet at fosningen virkelig hadde dagen i Pilsen. I samtlige tre øvelser satte han personlig rekord.

Først løftet Lysvand 327,5 kilo i knebøy. Deretter tok han 230 i benkpress, før han toppet det hele med 322,5 i markløft. Med totaltsummen 880 kilo nådda han samtidig VM-kravet.

Håper på VM i Florida

- Det var resultatet i markløft som smakte aller best, forteller Lysvand. Sjøl om han nådde kravet som er satt for deltagelse i VM, som i år går i Orlando i Florida, så er han ikke sikker på at det blir VM-deltagelse. Men håpet er der.

- Hvordan ble EM-medaljen feiret?

Feiret med 300 gram på fatet

- Det ble feiret med en 300-grams biff med potetmos på en god restaurant.

Allerede neste helg er det NM i styrkeløft i Trondheim. Lysvand sier han deltar, men regner ikke med å matche resultatet fra EM.

- Normalt tar det over ei uke å restituere seg etter en konkurranse som dette, avslutter Lysvand på telefon fra Pilsen i Tsjekkia.

Seieren i 93-kilosklassen i EM gikk til tyske Sascha Stendebach med totalsummen 922,5 kilo, mens Anton Pravnik fra Ukraina tok sølv med 907,5 kilo.