- Det var et fint innlegg. Jeg forsøkte å heade ballen tilbake der den kom ifra. Jeg er ingen stor hodespiller, så det var deilig å se den gå inn, sier matchvinner Berdal.

Sjokkstart

Oppgjøret på Skavelmyra var slik et lokaloppgjør skal være. Tøffe dueller, høy intensitet og mange mål. Bjørgan gikk rett i strupen på Vanvik. Etter kun fem minutters spill ledet bortelaget 0-2 etter scoringer av Thomas Berdal og David Monkan. Deretter kom Vanvik tilbake. Veteranen Jørn Ove Rønning reduserte først til 1-2, før Borgar Hindrum utlignet. Like før pause fikk hjemmelaget straffespark. Robert Solstad var sikker og sendte Vanvik i ledelsen 3-2.

Utvisning

Etter den gode perioden i slutten av 1. omgang så det ut som om Vanvik hadde taket på kampen. Tidlig i 2. omgang utlignet imidlertid David Monkan med sitt andre mål for dagen. De påfølgende minuttene bølget kampen frem og tilbake. Etter 65 minutter fikk Vanviks Martin Hammernes rødt kort etter at han som bakerste mann felte en Bjørgan-angriper på tur igjennom alene med keeper.

Vanvik slo tilbake

Til tross for utvisningen var det Vanvik som tok tak i kampen igjen. 75 minutter var spilt da Robert Solstad satte inn 4-3. Bjørgan ga seg imidlertid ikke, og trykket Vanvik tilbake i sluttminuttene. Med ti minutter igjen å spille headet Dag Erlend Kvernvik inn 4-4 på en corner. De siste minuttene hadde begge lag muligheten til å få med seg alle tre poengene. Så to minutter på overtid steg Berdal til værs og headet ballen i en vakker bue over Vanviks sisteskanse. 4-5 og Bjørgan-spillerne jublet hemningsløst nede ved cornerflagget.

Inspirert av Eggen

- Det var på tide med en seier. Vi har hatt marginene imot oss tidligere i sesongen, men i dag hadde vi marginene med oss. Jeg må nesten si det når vi scorer vinnermålet to minutter på overtid, sier Bjørgan-trener Hallgeir Lund etter kampen.

Han påpeker at Bjørgan har hatt en fin treningsuke, hvor de blant annet har besøkt Orkla og Nils Arne Eggen for å få inspirasjon.

- For høy tenning

Vanvik-trener Kristoffer Fjeldvær mener hans lag gikk ut med for høye skuldre.

- Tenningsnivået var for høyt fra start. Vi gjør to kjempebrølere som fører til to baklengsmål. Deretter tar vi over spillet og er bra den siste halvtimen av 1. omgang. Etter at vi fikk utvisningen i 2. omgang ble det tyngre, men like etterpå får vi 4-3. Da tror vi at vi skal klare det. 4-5-scoringen på overtid er det lite å gjøre med. Det er rett og slett et bra mål, sier han.

Fjeldvær påpeker at hans lag misbrukte tre, fire hundreprosentssjanser i kampen.