Det er i skolelokaler som tidligere var i bruk av den gamle realskolen, senere Ørland videregående skole, at Ørland Pistolklubb har bygd opp et nytt anlegg med to skytebaner med tilhørende fellesarealer.

10 og 25

Det er anlagt en 10 meters-bane for utelukkende luftpistol, og en 25 meters-bane for luft- og kruttvåpen. Den minste banen har vært i bruk tidligere, mens den store benyttes først denne helga.

– Vi har satt i stand lokalene på dugnad siden februar 2014, etter det ble klart at vi fikk overta disse lokalene av Ørland kommune. Jeg vet ikke hvor mange dugnadstimer som er lagt ned, men det er mange, sier Viggo Olden i pistolklubben.

– Et skoleeksempel

Veteran og styremedlem Helge Olden berømmer kommunen for at de fikk overta lokalene.

– Dette er et skoleeksempel på fornuftig nyttiggjøring av lokaler som det offentlige selv ikke lenger har behov for, mener Helge Olden.

Et 20-talls konkurrenter deltar denne helga i øvelsene 5 standardpistol, 3D sprintluft, 7FG hurtigpistol fin/grov, 3A luftpistol, 2B fripistol B, 4 silhuettpistol (KM u/finale), 3A luftpistol og 6FG finpistol/grovpistol.

Aslak Dueskar vender tilbake

En av deltakerne er Aslak Dueskar som i dag skyter for Trondhjems Pistolklubb. Han deltok i sommer på 50 meters-bane i fripistol under EM , hvor han oppnådde en 55. plass. Under siste NM tok han to sølvemaljer og én bronsemedalje. Aslak er opprinnelig fra Opphaug, og nå flytter han tilbake til Ørlandet.

– Jeg har gått skole i Trondheim, men vender nå tilbake. Fra nyttår tar jeg overgang til Ørland Pistolklubb, og begynner å konkurrere for den klubben igjen.

Arrangerer neste NM

Det synes Viggo Olden er flott.

– Det er kjempemessig. Vi skal arrangere NM i 2016 ved anlegget i Sankthansholet på Kalvåa, og at vi får flere gode kandidater til de gjeveste plasseringene er flott, sier Olden.

Ørland Pistolklubb ble dannet i 1956 og har huset en rekke gode skyttere opp gjennom åra. Klubben har flere ganger arrangert NM. I dag er det nærmere 70 som er medlemmer av klubben. Helga 23. - 25. oktober skal klubben arrangere nybegynnerkurs i de nye lokalene.

Aslak Dueskar deltok i sommer på 50 meters-bane i fripistol under EM , hvor han oppnådde en 55. plass. Han skyter i dag for Trondhjems Pistolklubb, men skal nå tilbake til Ørland Pistolklubb. Foto: Terje Dybvik