Det var da Ørland kommune onsdag kveld delte ut kulturprisen til ildsjelen Helge Pedersen at den fotballgale TV-profilen med den klingende dialekten overrasket alle som var i Store Sal ved Ørland kultursenter.

En rørt kulturprisvinner Helge Pedersen satt i Store Sal da han på stort lerret ble overrasket med hyllesten fra selveste Davy Wathne. Foto: Skjalg Ledang

Hovedsak i «fake news»-sending

På bredt lerret dukket David Frank Huey «Davy» Wathne, som er hans fulle navn, opp. Etter at TV2-sportens åpningsvignett hadde rullet ferdig, så lanserte Wathne utdelingen av kulturprisen til Pedersen som dagens hovedsak i tv-sendingen.

At det hele var et humoristisk eksempel på «fake news» spilte mindre rolle.

En sporty Davy Wathne bidro til ellevill hyllest av den lokal ildsjelen Helge Pedersen da Ørland kommune onsdag kveld delte ut kulturprisen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Fosning i kulissene

I kulissene for stuntet vaker en god TV2-kollega av Davy Wathne, bjugningen Ronny Oksvold. - Jeg husker jo Helge Pedersen godt fra den tiden jeg selv spilte fotball på Fosen i oppveksten. Han er en sånn type som betyr enormt mye for norsk fotball og som fortjener all den ros han nå får, sier Ronny Oksvold til Fosna-Folket.

Helge Pedersen har i år etter år vært en trofast ildsjel som stiller opp i tykt og tynt for fotballmiljøet i Ørland Ballklubb (ØBK).