-Vi har sagt at landslagsløperne blir prioritert i de første World Cup-rundene. Det er ikke så mange plasser igjen når de har fått sine, sier Vidar Løfshus til Fosna-Folket. Han er landslagssjef og gleder seg over at Kristian Tettli Rennemo har prestert på det nivået han var for noen sesonger siden. Løfshus kan allikevel ikke love en tidligere landslagsløperen World Cup-plass denne gangen.

-Troppen blir tatt ut på mandag. Resultatene på Gålå skal vurderes opp om mot prestasjonene i Kuusamo, sier Løfshus. Det innebærer at de vil legge større vekt på det som skjedde i helga enn i forbindelse med åpningsrennene på Beitostølen. For Tettli Rennemo er det dårlig nytt ettersom han var best av de som ikke er med på landslag i de to distanserennene i Valdres for en uke siden.

Gikk seg opp

Kristian Tettli Rennemo gikk seg opp fra 19. til 13.plass på søndagens jaktstart. Han burde nok ha vært i nærheten av pallen eller topp fem for å ha mulighet for å gå i norsk landslagsdrakt i helga. Ole-Marius Bach som gikk bra da han ble nummer 13 i lørdagens fristilrenn, klarte ikke å følge opp i går. Bach har hatt flere sykdomsavbrekk og har slitt med å få kontinuitet i treningsarbeidet i høst.

Den tidligere U 23-verdensmesteren har mer inne enn han har fått tatt ut de to siste sesongene. Lysluggen forteller at han har fått erfare at det kan bli noen sykdomsperioder så lenge man har unger i barnehage. Ole-Marius tar sikte på å gjøre det best mulig i Skandinavisk Cup og NM i vinter. Eventuell World Cup-deltakelse vil være bonus. Andreas Myran Steen kan fort bli aktuell der.

Flere får sjansen

-Det er mange forskjellige løpere som kommer til å få sjansen i World Cup utover vinteren. Det handler i bunn og grunn om å gå fort nok, sier Løfshus som følger med Leksvik-løperne. Han har fått med seg at den gode NM-løperen Anders Tettli Rennemo har vært ute av treningsmodus i tre uker.

Det er mye som tyder på at den første runden i Skandinavisk Cup kommer for tidlig for han. Det handler i første rekke om å bli frisk nok til å trene for fullt igjen. 1988-modellen har ikke fått gått særlig på ski. Anders har fortsatt forhåpninger om å komme i toppform til norgesmesterskapet på Røros.