Første dag av St. Olavsloppet går mot slutten. Lagene har kommet inn til mål i Levanger. Fjellørnen fra Rissa imponerte sterk i dag, og løp inn til 8. plass. I sin klasse endte klubben på 5. plass i dag. Fjellørnen konkurrerer med Leksvik om å bli beste Fosen-lag i loppet. Leksværingene løp inn til 17. plass på Levanger. Leksvik er for øvrig 12. beste lag i sin klasse. Dermed har Fjellørnen et solid overtak på naboen etter dag én.

Løp to etapper

Vegard Kvam var Fjellørnens ankermann. Han sprang to etapper i dag.

- Lårene var gode i dag, og jeg hadde bra flyt. Jeg fikk presset kroppen gradvis. Nå har jeg tro på at vi holder plasseringen, sa han etter målgang.

Lagleder og deltaker

Leksviks lagleder Øystein Ramdal var godt fornøyd med 12. plass i klassen og 17. plass totalt.

- Jeg har tro på at vi skal holde den plassen helt inn.

- Hva synes du om innsatsen til laget?

- Det var jevnt over god innsats hele dagen.

- Du skal løpe etapper hver dag. Hvordan er det å være lagleder og deltaker?

- Det er krevende. Det er mye organisering i tillegg til løpinga, sier Ramdal.

Første etappe

Petter Northug løp første etappe i St. Olavsloppet for Mosvik IL tidligere i dag. Han kom i mål på Lade med tiden 13:19.7. Geir Håvard Kjørsvik sprang førsteetappen for Fjellørnen, og kom inn til veksling 43 sekunder bak teten. Leksvik med Lars Erik Grande vekslet to minutter og 47 sekunder bak Northug.

Rennemo hevet Leksvik

Etter sterke etapper av brødrene Anders og Kristian Tettli Rennemo inntok Leksvik 9. plassen på Gevingåsen. Fjellørnen fra Rissa kom inn til veksling på Skatval på 7. plass. Frem til vekslingspunktet på Framnes stadion hadde laget brukt to timer og 59 minutter.

Falt tre plasser

Leksvik falt til 14. plass frem til veksling på Steinvikholmen. Fjellørnen var oppe på 6. plass ved samme passeringspunkt. Ved neste veksling i Fættenfjorden sprang Rissa-laget inn til 7. plass, mens Leksvik beholdt 14. plassen. Leksværingene tapte ytterligere terreng mot slutten av dagen og endte på 17. plass. Fjellørnen sprang inn til en solid 8. plass.