-Jeg håper naturligvis at det vil være en totalvurdering bak det neste World Cup-uttaket. I så fall bør jeg ha en bra mulighet dersom jeg hever meg og får til et bra løp i morgen. Men jeg må innrømme at det var skuffende at jeg ikke presterte bedre enn jeg gjorde i dag. Det gikk blytungt fra start til mål, sa Kristian Tettli Rennemo etter at han hadde blitt nummer 19 i lørdagens BUL-sprint. Ett døgn etter at leksværingen leverte en sprint som han mente var under pari. Beina og resten av kroppen var like lite samarbeidsvillig på sprinten.

Håper det løsner

Det synes han var overraskende med tanke på at det gikk fort forrige helg. Den tidligere landslagsløperen holdt så stor fart at han kom best ut av det plasseringsmessig av de som ikke er med på landslag. Det var også flere av de som er med på forbundslag som måtte se seg slått av Tettli Rennemo som ser ut til å være på gang etter et par vintre hvor han har underprestert. Kristian har forhåpninger om at det vil løsne under søndagens jaktstart. For veteranen i den friske Leksvik-satsingen er lite lysten på et nytt renn hvor det går tungt.

Det svinger

-Det svinger gjerne litt mer enn ønskelig i starten av sesongen. Jeg vet det av erfaring. En mulig forklaring på at det går tungt i helga kan være at jeg har vært forholdsvis lite på snø og ski. Det som var positivt i dag var at jeg klarte å gå teknisk bra på ski selv om det fungerte dårlig fysisk, sa Kristian som reiste heim til Trondheim etter rennene på Beitostølen. Han valgte det fremfor å bli liggende igjen i Oppland hvor det er flotte forhold flere steder. På Gålå er det for øvrig full vinter og milevis med løyper til disposisjon for utøverne.

- Bli med de rette togene

-Hvilken løpsutvikling ser du for deg at det vil bli på søndagens jaktstart?

-Jeg har ikke sett verken dagens resultatliste eller sammenlagtlista. Men jeg forventer at det er en god del som kommer til å gå ut før meg. Samtidig vil det være mange gode løpere rundt meg. For det er ikke bare jeg som har slitt med å få tatt ut potensialet her på Gålå. Det er mulighet for å gå seg opp mange plasser dersom jeg har dagen og finner flyten. Det handler mye om å bli med de rette togene. For det er garantert en del som kommer til å gå fort, sa Kristian.

Sterkt av Bach

Det var Ole-Marius Bach som hadde størst grunn til å være fornøyd av Leksvik-løperne. 1988-modellen som har slitt mye med sykdom i oppkjøringen til denne sesongen, fikk en etterlengtet opptur da han gikk inn til en flott 13.plass. Bach har dermed et brukbart utgangspunkt på jaktstarten. Det har også Andreas Myran Steen som leverte en bra sprint og ble nummer 48 på gårsdagens tikilometer. Det i et startfelt hvor det var rekordmange løpere i norgescupsammenheng. Mini-tiuren på Gålå avsluttes i dag med jaktstart.