Uke 35 er den nasjonale badmintonuka, og rundt om i hele landet blir det markert med ulike begivenheter. Målet med badmintonuka er å synliggjøre badminton og å rekruttere spillere til idretten.

Inn i gymtimene

I Rissa har badmintonklubben gått inn for å aktivt bruke badmintonuka, gjennom ulike arrangement. Gjennom hele uka vil Arne Wenes, en ildsjel innen badminton i Rissa, og Sunniva Sørensen gå inn i gymtimene på Åsly og spille badminton med elevene. Dette for å nettopp gjøre elevene klar over denne artige sporten.

Torsdag ettermiddag blir det spilling inne på Rissasenteret, der folk kan komme å se på og prøve idretten. I tilegg blir det åpen hall i Rissahallen på fredag ettermiddag, for de som ønsker å komme dit å prøve badminton.

Nye trenere

Badmintonuka markerer en ny start også for badmintonklubben i Rissa, som går denne sesongen i møte med nye trenere. Hovedtrener blir Sunniva Sørensen, som nylig har avsluttet tre år med toppidrett innen badminton på Sandefjord VGS. I tillegg er Joacim Sørensen trener med trenerkurs i bunnen.

Etter badmintonuka, håper klubben å ha fått flere interessert i idretten, og fra september starter de med nybegynnerkurs hver tirsdag. I samarbeid med badmintonklubben i Leksvik, håper de å kunne skape et aktivt badmintonmiljø, der de har mål om å delta på flere turneringer blant annet i Klæbu, Trondheim, Grong og Østersund.