Ett av Fosens to herrelag i håndball, Bjugn HK, innledet sesongen med to bortekamper i Nordland, denne helga.

– Vi var bare ni spillere som dro, og det var litt lite. Likevel syns jeg vi gjorde en god figur. Vi hadde med oss to 16-åringer som fikk sin debut. Og de gjorde en god figur. Alt i alt ga det oss et svar på at det ikke blir noe verre utover sesongen, sier oppmann og keeper Johnny Solli.

Blått kort

Premieren endte med femmålstap (20-25) for Sandnessjøen, men det verste var at den allerede syltynne troppen mistet ytterligere én spiller på grunn av en merkelig hendelse i lørdagens kamp. Adrian Nikolai Berg Kristiansen ble nemlig utvist.

– Det var ikke bare et rødt kort, det ble et blått kort. Det betyr automatisk én kamp karantene, og da måtte han jo stå over andre kampen der oppe. Men det var dommerne som tok fullstendig feil, og motstanderlaget sa det samme, de forstod ikke hva som skjedde.

Situasjonen oppstod, ifølge Solli, etter at Bjugn HK fikk frikast etter at Berg Kristiansen ble taklet av en motspiller.

– Motspilleren slapp ikke ballen, slik han skal gjøre. Så vår spiller røska ballen i fra ham, og da mente dommeren å ha sett at vår spiller hadde slått etter motspilleren. Det gjorde han ikke. Jeg hadde fri sikt fra målet til den andre siden av banen.

Solli sier at klubben kommer til å klage på avgjørelsen til håndballkretsen, selv om det ikke har noen hensikt.

– Han har jo allerede stått over. Men vi vil poengtere det formelt, for det var feil idømt.

Foran 120 tilskuere i Brønnøyhallen ble Lars Andreas Braa lagets toppscorer med 5 mål.

Aldri spilt håndball før

Med bare én tilgjengelig innbytter ble søndagens kamp mot Brønnøysund, ni mil sør for Sandnessjøen, enda tøffere. Dermed falt det enda tyngre ansvar på klubbens ferskeste spiller; Ole Tennfjord.

– Han begynte å trene med oss for én måned siden, og hadde aldri spilt håndball før, sier Solli.

Også den andre kampen på to dager endte med tap for Bjugn HK (21-28), i en kamp som startet mindre enn sytten timer etter den første.

– Vi drar ikke først og fremst for å vinne. Vi skal ha det artig og kose oss også, selv om vi taper. Og det føler jeg vi gjorde. De fleste satt igjen med en god følelse, sier Solli.

Nok en gang scoret Lars Andreas Braa 5 mål, men i denne kampen fikk han selskap av Håvar Skogen på mestscorende-lista.

Håper på fulle tribuner

Solli forteller om en liten spillertropp, men et sterkt kollektiv. Etter en god og lang sommerferie, har laget trent to ganger i uka siden midten av august.

– Ambisjonen er å vinne 4-5 kamper - minst. Vi tar ikke så hardt i, og selvfølgelig er målet å slå Ørland på enten hjemme- eller bortebane. De er nok favoritter, for de klarer å hanke inn de som kommer inn på stasjonen. Vi har enda ikke fått noen tilførsel fra stasjonen i forhold til spillere.

Neste kamp for Bjugn HK er på hjemmebane, når NTNUI Håndball 2 kommer på besøk til Bjugnhallen lørdag 21. oktober.

– Vi håper på fulle tribuner i Bjugnhallen. Tidligere har det vært opp mot hundre tilskuere på hjemmekamp, og det er vi godt fornøyd med det, det er artig med tilskuere.

Spiller to kamper på fem timer

I 2017/18-sesongen er det fire damelag som skal knive om å være Fosens beste. Leksvik, Bjugn HK, Ørland og Åfjord spiller i TrønderEnergi-Serien 4. divisjon kvinner - avdeling 02.

Leksvik spiller bortekamp mot Tiller 15. oktober, mens Bjugn HK klinker til med en historisk (?) dobbelkamp. Først skal bjugningene spille mot NTNUI Håndball 2 klokken 15.00, i Idrettsbygget NTNU, før de klokken 18.40 spiller ny kamp, mot NTNUI Håndball 4.

– Spillerne ønsker å gjøre det slik for å frigjøre helger. Dette er normalt. Vi drar med fjorten spillere, og rullerer godt. Vi gjorde det slik i fjor også. Når vi først skal inn til byen, så tar vi to kamper i slengen, sier Bjugn HK-trener Arild Inge Myhre.

Før sesongen mistet Myhre og Bjugn HK flere spillere til erkefienden Ørland, uten at det påvirker ambisjonene for sesongen.

– Vi har ikke rukket å snakke om ambisjoner. Vi har en del unge folk med i år, så målet er å havne midt på treet, og få de yngste til å utvikle seg videre. Men det er bestandig om å gjøre å bli best på Fosen. Alle Fosen-lagene ønsker vel å være det.

Åfjord spiller bortekamp lørdag 21. oktober, mot Tiller, mens Ørland spiller sin neste kamp dagen etterpå, med bortekamp mot NTNUI Håndball 2.

Åpningskampen

Ørlands herrelag fikk æren av å spille åpningskampen i TrønderEnergi-Serien 3. divisjon menn avdeling - 02, som er den fulle, hele og enkle tittelen på avdelingen, der de to herrelagene fra Fosen konkurrerer.

Håndballåpningen var så tidlig som 9. september, der Ørland til slutt tapte 24-36 for hjemmelaget Steinkjer. Nils Arne Håland ble toppscorer for Ørland med 9 mål.

Laget spiller sin neste kamp lørdag 22. oktober - seks uker etter åpningskampen. Da er det NTNUI Håndball 3 som kommer på besøk til Ørlandshallen.