- Vi hadde målsetting om topp fem. Vi er kjempefornøyde med at vi klarte det. Jeg mener vi har fått ut det beste av dette laget, sier lagleder Erlend Simonsen.

- Slitne føtter

Fjellørnen fikk en pangstart på årets lopp. Spesielt torsdag og fredag gikk det fort, og før siste etappedag fra Åre til Östersund lørdag lå Fjellørnen på en sterk 4. plass i sammendraget.

- Lørdagen er en lang etappedag. Vi hadde mange slitne føtter og det gikk ikke så fort som de andre tre dagene, men det kunne vi heller ikke forvente, mener Simonsen.

Fjellørnen var likevel svært nær å ta 4. plassen sammenlagt.

- Vi lå og knivet med Bratsberg om å bli nummer fire. Det gjorde vi helt til de to, tre siste etappene inn mot Östersund, forteller Simonsen.

Sosialt

Laglederen er imponert over innsatsen til løperne.

- Ørjan Kjeldsli er jo nummer én eller to på alle sine etapper, mens Sindre Grønflaten og Per Anders Føll også stort sett er på topp tre. Det er veldig imponerende, spesielt av Per Anders som ikke er aktiv lenger. Han er mer på amatørnivå når det gjelder treningsmengde, men han henter frem gamle takter når det trengs. Vi har også flere unge løpere som hever seg, sier Simonsen.

Han påpeker at den sosiale biten er vel så viktig som all løpingen.

- Vi treffer løpere fra Leksvik, Skauga og Stadsbygd. Fellesskapet er viktig.

Neste år

Simonsen påpeker at Indre Fosen kommune nok er den kommunen som stiller med flest lag i loppet.

- Det er et poeng. Fjellørnen stiller med to lag og i tillegg stiller Leksvik, Skauga og Stadsbygd lag. Jeg tror ikke det er noen annen kommune som har med fem lag, påpeker laglederen.

Simonsen og Fjellørnen har allerede blikket rettet mot neste år.

- Vi satser og vi skal i hvert fall ikke bli noe dårligere. Om Thomas Fremo blir friskmeldt og vi får med Vegard Kvam, så har vi muligheter til å få styrket laget. Ambisjonsnivået skal ikke bli noe lavere, og kanskje kan vi klatre en plass til 4. eller 3. plass. Det hadde også vært artig å vinne en dagsetappe. Vi var veldig nær på fredag, understreker han.