Fjorårets triathlon gikk inn i historia som den tyngste. I år kan i alle fall temperaturen i vatnet gi deltakerne et løft.

Den som trakk det lengste strået i fjorårets løp var Vegard Kvam. Han trosset kaldt vatn og sleipe løyper for å knipe førsteplassen i fjorårets Triathlon Gjølgavatnet.

Badetemperatur

Øystein Dypvik Rødsjø i arrangørgruppa har med langvaring godvær i juli og ei positiv langtidsværmelding håp om helt andre forhold  år.

– Vi har ikke målt temperaturen, men unger bader i timevis i vatnet uten å bli blå på leppene. Det er nok godt over 20 varmegrader, sier han.

Rødsjø lover et arrangement som følger den samme oppskrifta som ha gitt folkefest ved bredden av Gjølgavtanet hver sommer sia 2007. Som vanlig vil hovedpremien bli trukket. I år er den på 3000 kroner og er sponset av Bjugn Sparebank.

Påmeldte

Så langt er det 70 stykker som har meldt seg på. Fristen for forhåndspåmelding går ut torsdag. Imidlertid er det mulig mot et tilleggsgebyr å melde seg på løpsdagen i år også. Triathlon-arrangøren ser ikke bort fra at noen ser været an før de velger å melde seg på. Uansett hvordan det utarter seg henimot den store dagen, vil uansett svømmeturen være mer overkommelig denne gangen. Langs ruta er det tau der folk kan ta hvilepauser eller dra seg fram. Kyndig personell stiller som badevakter. En flåtebåt vil bli brukt som VIP-lounge. Denne vil gå i skytteltrafikk over vatnet.

Sikkerhet

Sjøl om Gjølga Triathlon er tøft nok for dem som vil hevde seg blant de første som passerer mållinja, er konkurransen ment å være et lavterskeltilbud som skal favne bredt.

Årets utgave av arrangementet er den åttende i rekka, etter at en introduserte Gjølga på lista over steder der en kan få brynt seg på en skikkelig manndomsprøve. Totalt er løypa 13,6 kilometer. Den første etappen er om lag ni kilometer og tilbakelegges på sykkel. Første del til fots kommer før svømminga og er 3,19 kilometer lang. Den følges av en om lag 150 meter lang svømmeetappe der en krysser vatnet på det smaleste. På den andre sida begynner innspurten på 1,4 kilometer. Denne pleier å være guffen nok i år med hustrig vær, men årets deltakere trenger ikke grue seg så veldig denne gangen.

Gummistøvler

Det ble i alt 181 deltakere under fjorårets triathlon, fordelt på ti trimmere, 18 juniorer, 37 minivikinger og 118 seniorer. Alt fra proffe triathlonveteraner til debutanter på trehjulsykkel stilte opp i løypa, utstyrt med både gummistøvler og paraplyer.

– Vi har et eget opplegg for minivikingene i år, forteller Rødsjø. Arrangørgruppa har samarbeidet med orienteringsgruppa i Bjugn Idrettslag om å lage fotoorienteringsløype for de små. Denne kan de trøyte tida med mens de eldre fullfører langløypa.