Emil Hegle Svendsen fra Trondheim tilbringer denne sommeren sin 30. sommer på hytta på Barøya i Åfjord. Her lader han opp med familien og TV 2-kjæresten Samantha Skogrand til sesongen som kan bli den beste noensinne.

- Det er veldig fint å tilbringe sommeren her i Åfjord. Det har jeg gjort hver eneste sommer siden jeg ble født, forteller Svendsen til Fosna-folket.

Svendsen på sjøen

Og ut i fra bildet å antyde, ser det ut som om det er kveitefisking ved Barøya som skal hjelpe han å finne toppformen frem til startskuddet går i slutten av november.

- Jeg og pappa var ute på sjøen her hvor vi til sammen dro inn ti fisker, inkludert ei kveite på sju kg. Det er gøy med fisking, og en tradisjon vi har her på sommeren, sier han.

Trener bedre enn aldri før

Nå håper han på lykke, også i skiskytterløypa. For 30-åringen legger ikke skjul på at han har vært nødt til å ta grep i årets oppkjøring. I fjor lå skiene urørt på denne tiden av året, og han slet voldsomt i den viktigste treningsperioden. Formen stagnerte, og resultatene ble deretter. Nå vil den nybakte 30-åringen slå tilbake rustet med et treningsgrunnlag som aldri før. Han har nå i juni krysset en treningsbarriere på 100 timer på en måned, og tror på godt utbytte når vinteren melder seg.

- Jeg trener bedre enn noen gang, så da er det lov å håpe på at det skal bli riktig så bra når snøen kommer, forteller han.

Fjorårets nedtur motiverer

Etter en toppsesong med gode resultater fra OL i Sotsji og verdenscup, var gløden borte da han møtte oppkjøringen på sommeren i fjor. Det resulterte i en vinter som gikk stang ut for trønderen. Kort oppsummert står VM-sølvet på 20 kilometer i Kontiolahti som hans beste individuelle mesterskapsresultat. Nå skal de dårlige resultatene være med å øke drivkraften for nok en supersesong.

- Motivasjonen er veldig bra! Jeg hadde en dårlig sesong sist vinter og det gjør meg gira! Jeg tror sjansene mine er gode hvis jeg får trent like bra utover høsten, sier skiskytteren.

Klar for VM på hjemmebane

Høydepunktet kommer i mars når VM i Holmenkollen står for tur. Her har han som vane å gå først over målstreken som har gitt han fire verdenscupseire. Hvis den samme effekten slår inn, vil nasjonen få et gjensyn med den Super-Svendsen vi kjenner. Men selv mener han sesongen handler om langt mer enn mesterskapsuka i mars.

- Et VM i Oslo blir utrolig gøy, men det er lenge til ennå. Det viktigste er nå å komme tilbake som en sterkere utøver. Skal noen slå meg til vinteren, må de være ekstremt godt forberedt, sier en sikker Svendsen til Adressa.

Lest denne? - Stanga knakk, så jeg kastet meg etter og heiv den på land