- Jeg er veldig fornøyd både med prestasjonen og ikke minst plasseringen. Det var oppløftende at jeg presterte så bra som jeg gjorde. Forhåpentligvis så lover det bra med tanke på kommende sesong. Den nærmer seg selv om det fortsatt er godt og vel tre måneder til sesongåpningen på Beitostølen. Den blir viktig for min del ettersom jeg har ambisjoner om representasjonsoppgaver til vinteren, sier Anders som satser på egen hånd.

Kjører solo

Den ambisiøse 27-åringen har ikke fått plass på noe team og har derfor bestemt seg for å kjøre sitt eget løp.

- Det er både plusser og minuser med det. Men jeg skal prøve å oppsøke arrangement som dette for å få meg noen skikkelige gjennomkjøringer. Planen er at jeg også skal delta i Toppidrettsveka senere i høst. I tillegg kommer jeg nok til å stille opp i mindre løp og rulleskikonkurranser for å få gode gjennomkjøringer, sier Anders til Fosna-Folket. Det er nettopp det aspektet som har fått han til å ta noen dager i Rogaland. Leksvik-gutten har i likhet med de andre ikke lagt opp til noen formtopp i forbindelse med arrangementet.

Fine hardøkter

Den tidligere Team Trøndelag-utøveren forteller til Fosna-Folket at han ser på konkurransene i Blink-festivalen som gode treningsøkter i en hard konkurranseperiode. Derfor var det veldig oppløftende at Anders gikk flere minutter raskere enn han noen gang har gjort i Lysebotn Opp. Det er forhåpentligvis en indikasjon på at kapasiteten er bedre enn den har vært. Mørkluggen håper å få flere slike svar i løpet av helga når han bryner seg på utøvere som har flust med OL og VM-medaljer i langrenn og skiskyting.

- Det er naturligvis artig at jeg hamler opp med Petter Northug og så mange gode utøvere. Men for meg er det faktisk viktigere at jeg går en god del fortere her enn jeg noen gang har gjort. Tider som blir oppnådd på rulleski er mer sammenlignbare enn det du gjør på langrennsski ettersom underlaget er likt fra år til år og forholdene for øvrig ikke er så variable, sa Tettli Renneno som syntes det var artig å gå i Rogaland. Det var møtt opp flere tusen tilskuere som sørget for at det var Tour de France-stemning da han klatret i fjellene.