I helga var det NM i Friidrett i Byrkjelo. Stadværingen Ørjan Kjeldsli leverte varene, med sterke plasseringer både på 5000-meter og 10 000-meter.

Forbedring fra fjoråret

- NM var en veldig positiv opplevelse. Syvendeplass på 5000-meter i et meget sterkt felt er jeg godt fornøyd med. Henrik Ingebrigtsen vant løpet. Selv om det var litt bak persen, fikk jeg ut det jeg var god for i ganske tunge forhold og mye motvind, sier Kjeldsli, som endte på sluttiden 14,34,54.

I fjor tok han tiendeplass på samme øvelse, så forbedringen var et faktum for Kjeldsli.

Tok ut alt

På 10 000-meteren ble han nummer seks, i tillegg til at han satt ny personlig rekord med 30,21,79.

- Jeg løp 10 000-meter for andre gang i karrieren. Underveis følte jeg meg bra og fikk tatt ut alt jeg hadde. Feltet var samlet i starten, men begynte å sprekke opp halvveis i løpet. I det noen begynte å sette opp farten, ble jeg kanskje litt defensiv og måtte jobbe meg oppover igjen. Likevel trodde jeg ikke at sjetteplass var mulig på forhånd, forteller en fornøyd Kjeldsli.

Formtopp

Han har prøvd å toppe formen spesielt inn mot årets NM, med mindre mengdetrening og litt mer fart på de harde øktene.

- Nå gjelder det å bevare formen inn mot junior-NM i Oslo som er nå til helga. Tok medalje på 5000-meteren der i fjor. Med en maksdag kan jeg kjempe om sølvet. Mye skal gå galt dersom ikke Sigurd Ruud Skjeseth skal stikke av med seieren. Han har løpt på 13,49 i år, sier Kjeldsli, som selv har 14,29 som sitt beste resultat på fem kilometer.

Stadig nærmere målet

Kjeldsli har økt treningsmengden fra fjoråret. 80–100 kilometer i uka ble det da, mens han i år er oppe i 100–120 kilometer i uka. Dessuten går det raskere på de rolige øktene. Til neste år økes mengden ytterligere.

- Både mengden og farten skal økes til neste år. Den store motivasjonen er å løpe med flagget på brystet en dag. Jeg kommer stadig nærmere, avslutter Kjeldsli.