Fram til nå har Hammer spilt 4. divisjonsfotball for Vanvik. Han har bestemt seg for å bytte klubb for å få optimalisert treningshverdagen, og skrev for noen dager siden under en kontrakt med Rosenborg.

Det innebærer at han fra høsten av skal spille G 16 og eventuelt juniorfotball for Tippeliga-klubben. Håkon kommer ikke til å flyte til byen før tidligst neste år. Det innebærer at han blir fotballpendler. Planen er at han skal reise til Trondheim med bil, buss, hurtigbåt og ferje to-tre ganger i uka. I tillegg kommer kamper og egentreninger som det vil bli mye av.

-Det vil gå med langt mer tid til å komme seg på trening enn det har gjort når jeg nå blir RBK-spiller. Men jeg tror det skal gå greit, sier den sindige unggutten som regner med at han begynner på fotballgymnas på den andre siden av fjorden neste høst.

De fleste RBK-spillerne kombinerer fotballsatsing og utdanning ved Strinda videregående som har et samarbeid med Rosenborg.

Får mye skryt

-Det er stort både for oss som klubb og fotballen på Fosen at vi har hatt en spiller i våre rekker som er aktuelle for den type tiltak.

Men det er naturligvis størst for Håkon selv. Niendeklassingen som er en intelligent og dedikert fotballspiller. Staværingen har det meste som må til for å nå langt. Fotballforståelsen, klokskapen og treningsiveren er det som har ført Hammer dit han er i dag. Det er på ingen måte fysikk og muskler som gjør at 2000-modellen hevder seg så bra på fotballbane sier Kristoffer Fjeldvær.

Sett denne? Sivert ble overrasket med Fosenprisen, han overrasket tilbake med A-lagskontrakt

Han trener Vanviks A-lag sammen med Kai Vidar Sandvold. Det er de to i klubben som har vært tettest på Håkon Hammer som holder G 16-alder både i år og neste år. Den unge tenåringen har imidlertid ikke vært med på det laget. Trenerne har konkludert med at det var best for Håkons utvikling at han spilte seniorfotball. De så i fjor høst for seg at det kunne bli flest opptredener på toerlaget i 6.divisjon. Men han har vokst såpass mye som spiller i vinter at det har blitt mest spill på 4.divisjonslaget.

Trangt nåløye

Vanvik-ledelsen har i vinter prøvd å være påpasselige med at totalbelastningen ikke skulle bli for stor. De fleste spillerne som var med på talentleiren i Porsgrunn kommer fra Rosenborg, Molde og Tippeliga-klubber.

Vanvik og de såkalte breddeklubbene er i mindretall. Derfor er det en fjær i hatten både for Stadsbygd, Vanvik og Fosen-fotballen at Håkon har klart å passere det trange nåløyet. Det samme gjelder for så vidt Rissa som hadde Håkon i sine rekker frem til i fjor. Da valgte han å signere for Vanvik. Hammer blir spådd en stor fremtid som sentral midtbanespiller. Det er i den rollen han får utnyttet sine sterkeste sider mest. Spesielt på aldersbestemt nivå hvor det er færre dueller og mindre fysisk enn det som er tilfelle på seniornivå.