Den unge skiskytteren fra Rissa har målet klart når snøen om noen måneder har lagt seg over landet.

Norgescup og NM

- Målet mitt denne sesongen er å kjempe i toppen i Norgescupen i 19-årsklassen. Jeg har også som mål å være helt i toppen når NM blir arrangert i Knyken i Orkdal. Det er nærmest som hjemmebane, sier han.

I fjor endte han opp på 8. plass i Norgescupen.

- I år håper jeg på en bedre plassering totalt, og det er realistisk. Det er om lag 70-80 skiskyttere som er med og går norgescuprenn i min klasse. Det hadde vært artig med en NM-medalje i Knyken også, men da er det mye som skal klaffe.

Han mener han har mest å tjene på å bli bedre på ski.

- I Norgescupen hadde jeg en treffprosent på 84, og det er bra. Jeg tapte mest i langrennssporet, så jeg må forbedre meg mest der. Jeg har også fokusert mest på langrennsbiten under treningen i år.

Trener mye

Han driver fysisk trening mellom i mellom 10-25 timer i uka.

- Det blir mest tening om sommeren. Jeg driver skøytetrening, men også en del staking. Noe løping blir det også. Alle konkurranser i skiskyting går i fristil.

Han sender av gårde mellom 10 000 og 12 000 skudd i året under trening med børsa.

- Jeg tørrtrener mer enn jeg skyter på blink. Jeg får mere tid med børsa da, forklarer han.

Håper på VM-billett

Nå ser han fram til helga 14. til 15. desember.

- Da er det mønstringsrenn på Lygna for junior-VM. Det første rennet i Norgescupen teller også med i uttakingen til VM. Det er de fem beste i 18- og 19 årsklassen som får bli med til VM.

Trøndercupen i skiskyting tenker han ikke så mye på i år.

- Jeg har ikke så mye fokus på den. Jeg ser på den mere som konkurransetrening. Det er Norgescupen som er hovedmålet.

Skiskytterlinja

Til daglig går den talentfulle på skiskytterlinja på Heimdal videregående skole hvor han om noen dager skal ta fatt på det tredje av i alt fire år. Når han er ferdig der skal han studere, uten at han foreløpig har klart for seg hva det blir.

- Men jeg skal i alle fall fortsette med skiskyting, sier den talentfulle skiskytteren som representerer IL Skauga når han konkurrerer.

Trenger sponsorer

Han trener sammen med Trondheim Biatlon, og fra høsten av får han Knut Kvås Breivik som trener. Å drive idrett på det nivået Søraas krever en del penger, og foreløpig har ikke sponsorene stått i kø. De viktigste av dem lar høre fra seg i form av rauting fra pappas fjøs mens vi står og prater.

- Jeg får noen sponsorkroner utenfra, men jeg må arbeide med å skaffe meg flere sponsorer etter hvert, sier Morten Andre Skånøy Søraas.