Fosningene tapte 4. divisjonsoppgjøret hjemme mot Vestbyen 1-4 etter den katastrofale åpningen.

Tre på rappen

Det var et lag på banen fra start på kunstgresset på Stadsbygd. Vestbyen fikk tre billige mål på rappen og ledet komfortabelt 0-3 etter bare 22 minutters spill. Det tredje målet var et frispark som gikk som en lobb over Vanviks burvokter. Da så det ut til å bli stygge siffer på Stadsbygda.

Snøvær

Midtveis i 1. omgang satte imidlertid et voldsomt snøvær inn. Banen ble på få minutter dekt av snø. Det så ut som om hjemmelaget taklet væromslaget best. Det ble mer krig enn finspill. Etter 27 minutter utlignet Vanvik ved Robert Solstad. Scoringen kom etter et frispark som ble slått inn i feltet. Solstad fikk til slutt ballen i føttene og scoret sikkert. Fem minutter etter scoringen var hjemmelaget nok en gang farlig frempå, men avslutningen ble reddet så å si på strek.

Ville ha straffe

I 2. omgang kjempet Vanvik for redusering. Hjemmelaget følte seg blant annet snytt for et straffespark da de mente at en Vestbyen-forsvarer tok ballen med hånda inne i 16-meterfeltet. Vanvik skapte også et par andre farligheter, men Vestbyen var giftige hver gang de kontret. Laget fra Trondheim har mye fotball i seg. De er trygge med ball, treffer med pasningene og har flere duellsterke spillere. Det skal mye til for at ikke Vestbyen kjemper på øverste halvdel av årets 4. divisjon.

Spikeren i kista

12 minutter før full tid kontret Vestbyen inn 1-4-målet. Det ble den berømmelige spikeren i kista. De siste minuttene var et langt gjesp på den snødekte kunstgressmatta. En vel fortjent seier til et godt Vestbyen-lag som har få åpenbare svakheter. Vanvik hentet seg imidlertid fint inn etter en forferdelig åpning, og viste at de også kan spille fotball. Det er imidlertid et stykke igjen til storformen.

Stortap for Åfjord

Åfjord spilte også 4. divisjonskamp fredag kveld. På Steinkjer vant Innherred hele 6-1. Åfjord stilte med et reservepreget mannskap.

- Vi manglet mange spillere, sier trener Odd-Petter Hosen.

Kristoffer Flenstad scoret Åfjords mål etter 35 minutters spill. Det sto 3-1 til pause, og etter hvilen satte hjemmelaget inn ytterligere seks mål. Dermed klarte Innherred å score dobbelt så mye på Åfjord som det Rosenborg klarte i cupen.