- Jaddaaaaaa, kauker Åfjord-trener Odd-Petter Hosen så trommehinnen dirrer når Fosna-Folket ringer like etter klokken 13.00 fredag.

- Herlig. Sånn skal det være. Dette er bra. Det er knall. Vi skal lage en skikkelig fest. Vi starter planleggingen på søndag. Det er mye som skal på plass. Jeg tror vi kan få over 2000 tilskuere til Åset, sier treneren.

Heiser flagget

- Så sender TV2 sportskanalen kampen direkte.

- Fy .... Gjør de det? Nå skal jeg ut å heise flagget, sier trener Hosen.

Dette er første gang 4. divisjonslaget Åfjord møter Rosenborg.

- Det blir ingen cupbombe, men det blir stor stemning, sa Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen til Fosna-Folket tidligere denne uka.

Forventer folkefest

Cupkampen mot Rosenborg er ventet å bli en folkefest i Åfjord. Sist Rosenborg spilte cupkamp på Fosen i 2004 var det opp mot 2000 tilskuere på Langsand i Rissa. RBK vant 15-0.

- Jeg tror det kommer folk i hopetall. Vi kan slå den rekorden. Dette blir 17. mai for hele Fosen, sier Åfjord-trener Odd-Petter Hosen.

Planlegging

Oppgjøret mellom Åfjord og Rosenborg vises på TV 2 Sportskanalen.

Åfjord-trener Hosen begynner umiddelbart planleggingen av cupfesten. Billettsystem, tilskuerplasser, avsperring av stadion og pressetribuner er blant det som må på plass.

- Er det aprilsnarr?

Åfjord-ordfører Vibeke Stjern (Ap) tok kontakt med Fosna-Folket etter at det ble klart at Åfjord møter Rosenborg.

- Det med at TV2 sportskanalen skal sende kampen. Er det aprilsnarr? Er det det, spurte ordføreren.

Da Fosna-Folket bekreftet at det var tilfelle, ble Stjern overlykkelig.

- Det er jo helt vilt. Herlig. Nå skal jeg stikke inn til rådmannen for å diskutere hvordan vi kan lage mest mulig show, sier ordføreren.

Ordføreren vil ha pyro

Noen minutter senere snakker Fosna-Folket på ny med Åfjord-ordføreren.

- Jeg ønsker pyro. Vi må ha masse pyro under innmarsjen, men det må vi naturligvis søke om dersom vi går for det, sier Ap-politikeren.

Hun er selv i fyr og flamme over kampoppsettet.

- Jeg har allerede maset meg med i arrangementskomiteen. Vi starter planleggingen på søndag. Vi skal ha masse flagg, pølse med brød og duskepiker. Alle er hjertelige velkomne, sier Stjern.

Cupdrama i Rørvik

Åfjord fikk en strabasiøs ferd til cupens 1. runde. I 1. kvalifiseringsrunde ble Verdal svært overraskende slått 3-0 på Åsly i Rissa. I 2. kvalifiseringsrunde mandag denne uka vant Åfjord til slutt 9-8 etter straffekonk i en svært dramatisk affære.

Vedlagt i saken kan du se video av åfjordingenes feiring etter seieren over Rørvik.

Åfjord-trener Odd-Petter Hosen heiser flagget etter at det ble klart at Åfjord møter Rosenborg på Åset. Foto: Privat