Årets utgave av Triathlon Gjøglavatnet i Bjugn kommune nærmer seg med stormskritt. Skal vi tro værgudene vil vi i likhet med arrangementet i 2012 få en kjølig konkurranse hvor deltagerne frøs seg opp av vannet. Men arrangementsansvarlig Øystein Dypvik Rødsjø er klar i sin tale – Gjølga Vikings arrangerer uansett vær!

- Vi er så vant med skiftende vær at det skal gå bra. I 2012 hadde vi grått vær og ti grader i lufta, men likevel kom det 200 stykker, opplyser han.

Endrer løypa

På grunn av den våte og kalde sommeren har de valgt å omorganisere hele stadion for å legge mest mulig til rette for optimale forhold. Startskuddet flyttes til nærmere hovedveien på Gjølgalia hvor første etappe befatter en ni kilometer lang sykkeltrasé. Deretter følger tre kilometer løping, før deltagerne skal legge 150 meter med vann bak seg. Til sutt venter omtrent en tusen meter lang innspurt gjennom skogen til målstreken hvor fosens manndomsprøve dermed er mestret.

Kvam står over

Den som har vist seg barskest de to siste årene, har vært hardhausen Vegard Kvam fra Bjugn. Han løp i fjor på tiden 37,09. Kvam skal ikke delta i år, men har tro på at det på tross av dårlig forhold, kan tas nye rekorder.

- Jeg skal til Barcelona for å se Tour de France, så jeg kan dessverre ikke være med selv. Derfor tror jeg på ny rekord av Ørjan Kjeldsli. Han har stor løpskapasitet, og har løpt veldig fort i år, sier Kvam.

Den gamle vinneren hyller arrangementet, og synes det er et bra konsept der de satser på folk i alle aldre med ulik form.

- På triathlon blir alt mer morsomt, og man klarer å presse seg selv det lille ekstra med startnummer på kroppen. Ikke minst er det sosialt og trivelig for bygdefolket å treffes på Gjølga, sier han.

Deltagelsen i fokus

Arrangementet samlet i fjor 307 deltagere med fint vær, god stemning og stor idrettsglede. Frafallsproblematikk, prestasjonsjag og plasseringer er lagt til side, noe som nettopp har vært med på og fått arrangementet så populært. Arrangementslederen er stolt over hva de har klart og fått til siden den første triathlonen ble arrangert i 2007.

- Dette har blitt et av Fosens største arrangement av sitt slag, som verdsetter den allsidige deltakelsen like høyt som konkurransen. Triathlonen er med på å sette hele Fosen på kartet, og det er en tradisjon som Bjugn kommune bør ta vare på, sier Rødsjø.

Han kan videre melde om foreløpig 23 påmeldte deltagere, men opplyser om at majoriteten melder seg på like før start.

Se også: Vegard Kvam tok ut alle kreftene: - Jeg fikk tømt meg

Les også: Gode forhold for folkelig triathlon

Ørjan Kjeldsli. Her under årets St. Olavsloppet. Foto: Magnus Okstad