Ingen fosninger klarte å skyte seg inn på kongelaget under gårsdagens innledende runder på bane klasse 3-5. Likevel var det ei jente fra Rissa som leverte en meget god prestasjon, og klarte å skyte seg inn på prinsesselaget.

Imponerte

Det var 19-åringen Kristin Dyrendahl som etter onsdagens runder sto med en totalsum 244 med 11 sentrum. Det fikk henne også videre til den ordinære finalen i baneskyting samt kampen om IKM sølvfatet som går til beste ungdom under 20 år.

- Jeg er utrolig fornøyd. Det meste fungerte rett og slett, sier Kristin.

Nerver

Hun kunne skilte med tiere og niere i de tre første rundene med liggende, stående og knestående skyting. Dermed lå hun på en score på 147 da det var tid for 10-skuddsrunden.  Da slo nervene inn.

- Jeg kjente veldig på presset og var utrolig spent før første skuddet. Det gjorde at det ble en åtter, men jeg klarte heldigvis å ta meg sammen igjen, forteller hun.

Liten margin

Etter skytterlaget til Kristin var ferdig gjensto det bare å vente på de kommende resultatene, og se om noen klarte å skyte seg inn på plassene over henne. Det var det henholdsvis noen som klarte, men ikke mange nok til å skyve henne under streken. Hun havnet til slutt på 14. plass, og ble med på prinsesselaget dog med relativt liten margin da det er de 15 første som går videre.

Espen til finale

En annen rissaværing som presterte godt under de innledende rundene onsdag, var Espen Bye Dyrendahl. Han skjøt 240 som akkurat rakk til en plass i finalen, men kampen om kongelaget ble for tøff. Finalegrensen her havnet nemlig på 245.

- Jeg kunne tenkt meg noen poeng til, men jeg hadde for mye spenning i kroppen. Det dunket bra i skytterdressen, så presset ble litt for tøft. Jeg får prøve igjen neste år, sier Espen som likevel er godt fornøyd med en plass i den ordinære finalen.

LES OGSÅ: Kristin tok bronse på Norgescupen