Kampen mot Vanvik stod og vippet. Hjemmelaget Bjørgan ledet 2-1, men bortelaget var på vei inn i kampen. Da tok Ola Vanvik Lieng, passende nok, mellomnavnet tatt i betraktning, ansvar.

– Det var Chris Høvik som spilte meg gjennom. Jeg fikk en perfekt førstetouch og dro ballen med meg inn i sekstenmeteren. Så var det bare å plassere den borte i langjørnet, sier matchvinneren til Fosna-Folket.

– Vi var best i første, men Vanvik kom seg i andre. Det kunne fort blitt 3-3, men det var fortjent at vi vant. Vi vinner på en dårlig dag.

Pendler

Vanvik Lieng er opprinnelig fra Sverresborg, men har nå spilt for Bjørgan i seks sesonger, til tross for at han bor i Trondheim.

– Det startet med at jeg trente med dem i byen. Det er et veldig bra miljø og mye bra rundt laget. Pendlinga er litt slitsomt, og det er jo litt rart at det er hjemmekampene som er de lengste turene. Det går fort med en hel dag når man skal på kamp, men det er verdt det, absolutt.

Mens starten på sesongen var preget av både opp- og nedturer, har Vanvik Lieng og kompani virkelig fått opp seiersdampen de siste ukene.

– Vi har hatt med de fleste og de beste spillerne i de siste kampene, og da har vi vunnet. Nå skal vi bare forsøke å fortsette å vinne og se hva som ser. Skal være forsiktig med å si noe om at vi har noe mål om opprykk. Målet er å bli best på Fosen, og det ser bra ut så langt.

Vanvik-dødaren

Årets sesong er Liengs sjette for Bjørgan. Han er opprinnelig Trond-spiller, laget som ser ut til å bli en av Bjørgans tøffeste mesterskapsutfordrere denne sesongen.

– Det er lenge siden jeg spilte for Trond, men det er mange av guttene som spiller der i dag. Så det gjør det litt ekstra artig å slå dem. Har sett meg ut bortekampen på Rosenborg-banen i august. Den henger høyt den, ja.

At Vanvik Lieng skulle bli matchvinner mot nettopp Vanvik, er noe som står skrevet i fotballstjernene. Ikke var det første gang heller.

– David Monkan (Bjørgan-trener) kaller meg bare for Vanvik-dødaren. Så han traff jo veldig godt med den på lørdag. Det har vel skjedd en gang før også, for noen år siden. Så det var kanskje litt meninga.

– For pent og pyntelig

Lars Helmer Volden førte hjemmelaget i ledelsen før kvarteret var spilt. Da Tor Espen Gjermstad trygget ledelsen rett før pause, så Bjørgan ut til å få en lett reise inn til tre nye poeng - den fjerde seieren på rad. Kanskje var det akkurat dét de grønnkledte spillerne tenkte også, for Vanvik brukte ikke lang tid på å skape spenning i kampen igjen.

– Det var en svak første omgang fra vår side, der det blir for pent og pyntelig og for lite pondus, sier Vanvik-trener Hallvard Solem.

I andre omgang kom bortelaget mer med, og Robert Solstad fikset redusering etter sju minutter.

– Etter pause hever vi oss, og får mer tempo og aggressivitet i spillet vårt. Dessverre er vi ikke effektive nok foran mål.

Det som skulle vise seg å bli matchvinnerscoringen, Liengs 3-1-mål, ble fulgt opp av en ny Vanvik-redusering med 25 minutter igjen å spille. Men nærmere enn det kom aldri Vanvik, som nå ser ut til å være sementert i bunnen av 5. divisjon avdeling 3, kun ett poeng over nedrykkstreken.

– Surt å reise tomhendt hjem, men vi må jobbe med å prestere godt nok gjennom samtlige nitti minutter, og ikke bare i deler av kampen.

Dermed er de gamleste fortsatt eldst, og best, i Fosen-fotballen.

Rissa missa igjen

Rissa tapte sin åttende kamp av åtte mulige denne sesongen. På Tempe kunstgress i Trondheim var Nidelv flere numre for store for Rissa-trener Jan Arne Skalmerås' fortapte helter. Hjemmelaget vant til slutt 7-1, etter Anders Beversmarks ubetydelige redusering tre minutter på overtid.

– Vi hang bra med i første omgang, men i andre omgang ble det tungt, sier treneren kort.

I en annen kamp i avdelingen vant Trond 1-0 hjemme mot Flatås. Dermed har bylaget fortsatt en luke på tre poeng ned til jagende Bjørgan.