Kampuret hadde akkurat passert 90 minutter. Stillingen var 1-1 i oppgjøret mellom Vanvik og Røros på Skavelmyra. En lang ball ble spilt inn i feltet. I en duell med en Røros-forsvarer fikk Vanviks Solstad kriget ballen mot mål. Keeper rakk ikke reagere på markkryperen, som skjøt fart på den våte gressmatta. 2-1-scoringen utløste ville jubelscener på Skavelmyra. Hele laget feiret målet som om de hadde slått Rosenborg i cupen.

- Vanskelig å si

Matchvinner Solstad var en glad mann etter kampen. Men var han borti ballen på vinnermålet?

- Jeg og Røros-forsvareren gikk inn i en takling. Det er litt vanskelig å si. Det var en duell, men som spiss vil jeg si det var mitt mål, sier Solstad.

Det har han i grunn rett i. Hadde ikke Solstad vært på rett plass til riktig tid, ville det ikke blitt mål.

Gjørmekamp

Vanvik ventet tøff motstand mot Røros i dag. 1. omgang forble målløs. Like etter pause tok bortelaget ledelsen. Banen på Skavelmyra la ikke akkurat til rette for finspill langs bakken i dag. Utover i 2. omgang lignet den mer og mer på et gjørmehull. I det 59. minutt utlignet Oskar Evjen Seim på en vakker heading. Etter det kjørte Vanvik kampen, og hadde flere store sjanser. Håkon Fjeldvær hadde blant annet en suser av et frispark fra 30 meter. Ballen traff tverrligger. Røros var farligst på kontringene. Med litt uflaks kunne Vanvik fort ha tapt alle poengene i dag.

- Stang inn

På overtid sikret altså Solstad seieren. Det var en etterlengtet trepoenger for Vanvik, som tapte for Kvik sist helg.

- Det var godt å ha litt stang inn i dag. Det var vanskelig å få til spill på gressmatta. Dette var en jevn kamp, og det kunne egentlig ha bikket begge veier, sier en fornøyd Solstad etter kampslutt.