Da sommeren meldte seg, bestemte Steen og langrennskompis Rolf Einar Jensen og skiskytter Fredrik Gjesbakk seg for en ferie litt utenom det vanlige. Siden begge er i gang med å ruste seg opp til årets skisesong, valgte de å legge opp en styrkeprøve over Børgefjell Nasjonalpark og videre gjennom Nordland.

- Vi har begge interesse for friluftsliv, og har lenge ønsket å krysse Børgefjell nasjonalpark. Men når vi først skulle gjøre det, måtte vi gjøre det ordentlig. Derfor la vi på noen kilometer ekstra, forteller leksværingen Myran Steen.

Måtte bryte

Og lengre distanse ble det. De ga seg ut på en ekspedisjon med ambisjon om å tilbakelegge 253,9 km på fem dager. For de fleste høres en slik tur relativt heavy ut, og det ble det også for trioen som tilslutt ble tvunget til å gi seg etter å ha presset smertegrensen til bristepunktet. Myran Steen pådro seg en akillesbetennelse som følge av ugunstig belastning på tøft terreng som endte i kollaps.

- Det var nok lengre enn vi trodde. Vi møtte kolossale mengder med snø, og hadde vi ikke stoppet, ville det nok endt med minnestund oppi fjellet, sier han.

Magisk landskap

Likevel rakk de å få med seg 150 km på de tre dagene. Og selv om han ikke møtte på noen fortapt elgfotograf i skogen på denne turen, sto naturopplevelsene i kø.

- Det var helt fantastisk. Vi fikk med oss to overnattinger på fjellet med fiske og godt lag i slående natur. Fosenalpene er fine de, men dette var noe helt spesielt.

Stor tro på nytt lag

Leksværingen er dermed klokkeklar på at samme løype skal gjennomføres helt inn til neste år. Men før den tid venter en spennende sesong i skisporet. Akillesbetennelsen har gitt seg, og han har begynt å trene normalt igjen. Tidligere skader og sykdom har satt han ut av spill før, så han tror nå at årets sesong kan bli den beste noensinne. Han har det siste året vært på skuddhold til de aller beste løperne, og med overgang til nytt lag, er han klar for å klatre enda høyere på listene.

- Jeg har veldig trua på årets sesong. Det å gå over til Team Jobzone var det beste alternativet for min del. Det gjør godt med et miljøskifte, og det å måle seg mot andre som også rendyrker sprint er en stor fordel. Her får jeg matchinga jeg trenger for å være så god som mulig til starten går i november.

Klar for bokseringen

Men det er ikke bare løperne på Team Jobzone han skal matche seg med. På neste samling er det duket for et durabelig oppgjør med boksekamp mellom Myran Steen og teamsjef Ragnar Bragvin Andresen. Steen tror det interne tittelbelte i laget blir vanskelig å ta, men forteller at han skal trene hardt for ikke å bli klunka ned.

- Ragnar er nok favoritten, men jeg skal trene meg opp på boksesekken i fjøset i Leksvika. Jeg skal lære meg noen dirty triks for å henge med. I verste fall tar jeg turen på bygdefest for å øve meg litt på å sloss, spøker han.

Lest denne? Tysk elgfotograf på villspor takker langrennssprinter for redningen

Andreas Myran Steen og Fredrik Gjesbakk. Foto: privat