I siste VM-sluttspill i Sør-Afrika i 2010 vant Spania sitt første gull. Fosna-Folket.no spurte trenerne for seniorlagene på Fosen om hvem de tror vinner årets mesterskap. Trenerne holder Brasil, Argentina og Tyskland som favoritter. Vest-Tyskland vant VM-gull i 1990, men siden samlingen av Tyskland samme år, har ikke tyskerne klart å gjenta suksessen. Brasil vant sitt siste gull i 2002, da Ronaldo ble toppscorer. Argentina har imidlertid ikke hentet hjem det gjeveste trofeet siden 1986. Det var den gang Maradona herjet som verst, blant annet med to berømte scoringer i kvartfinalen mot England.

Roser tysk klubbfotball

Åfjord-trener Terje Ressem er blant trenerne som har troen på Tyskland før VM i Brasil.

- De har troppen med flest gode spillere. Jeg tror de slår Argentina i finalen, sier han.

Vanvik-trener Kristoffer Fjeldvær er enig.

- Tyskland vinner. De er alltid gode i turneringer samt at klubbfotballen har vært meget god de siste årene, mener han.

Går for Brasil

Trener for Ørland, Trond Øvergård, tror Brasil vinner, men håper på Tyskland.

- Brasil har det beste laget, men Tyskland har spilt den mest attraktive fotballen i de siste sluttspillene. Jeg håper egentlig at de som scorer flest mål vinner. Det kan like gjerne være Iran for min del, sier han.

I Bessaker har Bjørgan-trener Knut Johan Monkan mest tro på Brasil.

- De vinner på grunn av hjemmebanefordelen. Dessuten er de solide og har Neymar, påpeker han.

Håper på Uruguay

Leksviks herrelag står for tiden uten trener. Fosna-Folket.no spurte keeper Christian Bakke, siden han er den som roper høyest på banen.

- Jeg håper på Uruguay. De er en outsider, og det hadde vært artig om de hadde vunnet. Jeg tror imidlertid at Argentina vinner, sier han.

Uruguay vant for øvrig sitt siste VM-gull i 1950. Da slo de overraskende Brasil, som den gang arrangerte mesterskapet, i finalen.

Også Rissa-trener Tor Egil Waterloo lander på Argentina som VM-vinner, dog etter lang betenkningstid.

- Det blir vel de tradisjonelle favorittene Spania, Brasil og Argentina som kjemper om gullet. Jeg tipper Argentina, sier han.