Det nye kunstgressdekket på Åset ble i dag innviet med både fotballskole og treningskamp mellom Åfjord og Ranheim. Det var Åfjord-ordfører Vibeke Stjern (Ap) som fikk gleden av å åpne banen. Hun brukte to forsøk på å få ballen bak Ranheims keeper.

Lekte seg i 1. omgang

I kampen kom klasseforskjellen mellom toppen av 1. divisjon og bunnen av 3. divisjon tydelig frem. Åfjord var forsterket med spillere fra blant andre Bjørgan og Vanvik. Ranheim ledet 0-6 til pause etter blant annet to scoringer av Jo Sondre Aas. 1. divisjonslaget lekte seg innimellom med åfjordingene, og spilte klikk-klakk-fotball i hjemmelagets 16-meter. Etter hvilen kom imidlertid Åfjord bedre med. Keeper Thomas Adsen storspilte, og vartet opp med flere feberredninger. Etter 65 minutter måtte han imidlertid gi tapt da Ranheim gikk opp til 0-7.

Bye reduserte

Mot slutten kom også Åfjord til sjanser. Ørjan Børmark Bye, som var leid inn for anledningen, hadde blant annet et skudd i tverrliggeren. Like før slutt lyktes imidlertid spissen, som har spilt for Levanger i 2. divisjon hittil i år. Alene med keeper reduserte han til 1-7. Det ble også sluttresultatet i det varme sommerværet på Åset.