- Vi ledet fredagens dagsetappe lenge, men Namdal løpeklubb hadde noen veldig sterke løpere på slutten. Vi endte vel fire minutter bak dem til slutt. Dermed ble det en 2. plass på fredagens dagsetappe. Det er vår beste prestasjon noensinne, forteller lagleder Erlend Simonsen i Fjellørnen.

Helt i tet

I sammendraget ligger Fjellørnen på 4. plass. St. Olavsloppet avsluttes lørdag med etapper fra Åre til Östersund. Simonsen tviler på at de klarer å levere en like god prestasjon da.

- Det er en lengre etappedag og alle mann er med, men vi håper å beholde 4. plassen i sammendraget. Det hadde vært artig. Det vil i så fall være den beste sammenlagtsprestasjonen vår noensinne. Da er vi helt i teten og kjemper med de beste. Det har vi aldri vært før. Det er litt overraskende, men jeg skjønte at det kunne gå den veien når vi har et såpass jevnt lag, sier en strålende fornøyd lagleder.

- Går fort

Flere hundre lag kjemper om å løpe raskest fra Trondheim til Östersund i St. Olavsloppet. Dersom Fjellørnen klarer 4. plassen sammenlagt, vil det fort være den beste Fosen-prestasjonen noensinne i loppet.

Fredag vartet tre Fjellørnen-løpere opp med seier på sin etappe.

- Alexander Kirkeberg, Ørjan Kjeldsli og Per Anders Føll vant de tre første etappene. Per Anders er rissværing, men bor nå på Skogn, forteller Simonsen.

Kjeldsli presset kilometertida ned til et absolutt minimum.

- Han brukte i snitt tre minutter på hver kilometer. Etappen var 5,5 kilometer lang. Da går det fort, påpeker Simonsen.

Les mer: Sjekk kilometertida.