Også i fjor klarte han den samme bragden i den prestisjefulle skyttergrenen.

- Dette har jeg trent på i mange år, men før Landsskytterstevnet i fjor satset jeg faktisk mer på bane. Så kom jeg til finalen allikevel, men der hadde jeg ikke full klaff. Før årets Landsskytterstevne har jeg ladet opp med stangskyting på norgescupstevner, forteller Sunde.

Hurtigskyting

Det var mandag han skjøt innledende skyting og tok seg til finalen i Øverbygda i Troms. Sunde fikk 27 treff på totalt 32 skudd.

- Stang er en form for hurtigskyting. Vi skyter i to omganger på to ulike hold. I den ene omgangen skyter vi flest mulig skudd i løpet av 25 sekunder hvor vi skal få inn flest mulig treff på en figur på 140 meters hold. På den andre omgangen skyter vi også flest mulig skudd i løpet av 25 sekunder, men der skal vi få inn flest mulig treff på en figur som er 240 meter unna, forklarer Sunde.

På TV i beste sendetid

Han bruker selv å skyte 16 skudd på 25 sekunder. Da må han skifte magasin to ganger. På et norgescupstevne nylig satte han ny personlig rekord med 30 treff på 32 skudd.

- Dette er bare teknikk egentlig, forteller Sunde.

Han kom på 15. plass av de 16 som stilte i stangfinalen i fjor.

- Det var mye nerver. Jeg var ikke vant til kamera og TV, men det var artig.

- I beste sendetid fredag kveld skyter du direkte på NRK. Tror du at du takler TV bedre i år?

- Jeg føler i hvert fall at jeg vet mer hva jeg går til. Stangfinalen har mye med erfaring å gjøre. Selv om det kommer opp noen nye hvert år, er det mange som bare satser stang som er gjengangere i finalen, sier Sunde.

- Automatikk

Gullmedaljen han er med og kjemper om på fredag er faktisk den eneste på Landsskytterstevnet som er av ekte gull.

- Du har 25 sekunder på deg og skal fyre av og helst treffe med 16 skudd. Blir du ikke fryktelig stressa?

- Jeg har gjort det så mye. Det går mye automatikk i det. Ladeteknikken sitter. Det har imidlertid mye med å finne en god stilling, sier Sunde.