I dag braker Junior-NM i friidrett løs på Byrkjelo i Sogn og Fjordane. Her skal Fosens store håp fra Statsbygd IL, Ørjan Kjeldsli ut i ringen da 5000 meter på bane skal tilbakelegges. Målet er å komme blant topp fem, men han utelukker ikke at han kan være kandidat til å kjempe om det gjeveste metallet.

- Det er veldig mange som har vært jevnt gode i hele år. Det er fem utøvere som har løpt på bedre tid enn meg tidligere. Så medalje kan bli tøft, men det er mulig. Det handler mye om man har dagen sin eller ikke, og hvordan de andre kjører. Det kan gå rolig fra start, og da kan jeg ha gode sjanser, sier han.

Eneste utøverKjeldsli var den eneste utøveren fra klubben som klarte å komme innenfor uttakskravet til årets norgesmesterskap. Heller ingen fra de ytterligere klubbene fra Fosen fikk klarsignal til å delta, mens Kjeldsli knuste kravet som var på 16.30 med over ett og et halvt minutt.

- Det var visst bare jeg som ble tatt ut, men det er ikke så mange som driver med friidrett ”uttpå her.” Det er større miljø for det i byen, sier han.

God oppladningDa blir det naturlig nok rissatalentet man skal vedde på under det som for dem er sesongens høydepunkt. Tiden frem mot NM har Kjeldsli brukt godt for å prikke inn formen. Oppladningen har bestått av flere løp denne våren hvor de fleste har vært rene oppturer.

- Jeg sprang Tordenskioldløpet tidligere i år, hvor jeg fikk en godkjent andreplass med tiden 15.09. Så deltok jeg i Botn opp der jeg også tok personlig rekord, forteller han.

Oppladningen konstaterer dermed en friidrettsutøver i form som er klar for dagens konkurranse på Byrkjelo.